6 ani de puscarie pentru femeia din Olt care si-a impuscat in cap iubitul politist

Magistraţii Tribunalului Olt au decis să o condamne la şase ani de închisoare cu executare pe Alina Gheorghe, iubita poliţistului SCCO Bogdan Dumitrescu, acuzată că l-ar fi împuşcat intenţionat pe acesta în cap, pe 31 ianuarie 2018. Decizia nu este definitivă.

Tânăra a fost găsită vinovată pentru ucidere din culpă, dar şi pentru uz de armă fără drept.

Minuta hotărârii Tribunalului Olt poate fi consultată aici.

Bogdan Dumitrescu a fost împuşcat accidental în cap, pe 31 ianuarie 2018, de prietena sa. Anterior incidentului, cei doi fuseseră în vizită la un alt cuplu, unde consumaseră şi băuturi alcoolice. Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, pistolul nu era din dotarea omului legii, ci personal, deţinut legal, însă nu avea piedică.

Anchetatorii mai spun că probele administrate în cauză au infirmat susţinerea Alinei Gheorghe, conform căreia, în momentul în care victima a luat pistolul din dulap, ar fi scos încărcătorul din pistol, care a căzut pe podea, iar lângă acesta ar fi căzut şi un tub cartuş, considerând că pistolul ar fi fost descărcat.

Alina Gheorghe şi Bogdan Dumitrescu erau de curând împreună. În urma incidentului, tânăra a fost operată la Spitalul Slatina, având o plagă împuşcată în palmă.

Polițistul SCCO Olt, Bogdan Dumitrescu a murit, în luna aprilie 2019, la Spitalul Clinic de Urgență Craiova, unde se afla internat. Surse apropiate familiei polițistului declarau că acesta s-a stins din cauza unei septicemii.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Sursa: Realitatea de Olt