6 vietnamezi au venit din Bucuresti in Olt sa-si bata un conational care le datora bani. Politia i-a arestat pe toti

Polițiștii din Capitală au reținut, vineri, șase vietnamezi pentru lipsire de libertate, șantaj și lovire sau alte violențe. Ei s-au dus, în noiembrie, în Olt unde l-au bătut pe un conațional care nu le înapoiase o datorie. Ulterior l-au dus în București și au continuat să îl bată.

„În data de 16 decembrie 2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în București, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, șantaj și lovire sau alte violențe”, transmite Poliția Capitalei.

Ancheta a fost declanșată la finele lunii noiembrie, când la Secția 7 Poliție s-a prezentat un bărbat, cetățean străin, într-o vizibilă stare de tulburare, care a relatat faptul că a fost lipsit de libertate și agresat de către mai mulți conaționali, fără a putea oferi detalii, pe fondul unei datorii pe care nu a achitat-o.

„Cercetările au fost preluate de Serviciul Investigații Criminale Sector 2, iar în urma probatoriului administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulți bărbați, cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 23 și 40 de ani, s-ar fi deplasat pe raza județului Olt, unde își desfășura activitatea persoana vătămată și prin violență i-au produs diverse vătămări, pentru a-l determina să plătească o sumă mai mare. Ulterior l-ar fi transportat în București și ar fi continuat să îl agreseze, locație din care victima a reușit să scape și să se adreseze poliției”, potrivit comunicatului de presă.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate probe și mijloace de probă, arme albe și suma de 15.000 de lei.

Cei șase bărbați au fost reținuți.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale al Poliției Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Potrivit unor surse, bărbații sunt din Vietman.