Tragedia unui oltean: A rămas fără un picior după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19

Un bărbat a formulat o plângere penală împotriva Spitalului de Urgenţă Slatina, dar şi împotriva angajatorului, o firmă din Slatina. În plângerea formulată, bărbatul susţine că medicii din Slatina nu i-au acordat ajutor medical după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19. Aşa ar fi ajuns să-şi piardă piciorul drept. Angajatorul este acuzat că nu a luat măsurile pentru asigurarea sănătăţii în muncă, deşi în unitate fuseseră testaţi pozitiv mai mulţi angajaţi.

Plângerea formulată de bărbat a fost înregistrată marţi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. Infracţiunile reclamate sunt neglijenţa în serviciu, vătămarea corporală, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost internat la Spitalul de Urgenţă Slatina la începutul lunii iulie.

„Din conţinutul actului de sesizare a rezultat că la data de 06.07.2020, persoana vătămată S.S. în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean Slatina, judeţul Olt, a fost testată pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv. La data de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept şi a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijenţă în tratarea acesteia în contextul Covid-19. În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ.

În data de 16.07.2020, persoana vătămată a fost externată, deşi acuza în continuare dureri de picior. La data de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă”, au precizat anchetatorii.

Bărbatul a eclamat şi angajatorul, care nu ar fi luat măsurile pentru asigurarea sănătăţii ăn muncă.

„De asemenea persoana vătămată S.S., a mai reclamat că angajatorul T.A. S.A Slatina, nu a luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă deşi în unitatea acestora erau mai multe cazuri de angajaţi testaţi pozitiv de Covid-19”, au mai explicat procurorii.