Acum s-au trezit: Spitalul Județean a cerut aviz la DSP pentru creșterea numărului de paturi la ATI

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu intenționează să crească numărul de paturi de la Secția ATI COVID. În aces sens au fost făcute demersuri pentru creșterea numărului de paturi de la 12 la 16. La nivelul secției în ultimele luni nu au prea fost locuri libere. Abia săptămâna aceasta s-au eliberat două paturi. Direcția de Sănătate Publică Gorj urmează să stabilească dacă la Secția ATI COVID sunt condiții pentru a introduce încă patru paturi.

„În contextul epidemiei de COVID 19 și pentru asigurarea asistenței medicale de specialitate pentru pacienți suspecți și confirmați COVID 19 în stare gravă au fost înființate următoarele structuri:

• Compartimentul ATI COVID 19 din str. A.I. Cuza funcțional aprilie 2020, în prezent funționând cu 12 paturi cu posibilitatea extnderii la 16 paturi (documentația necesară fiind înaintată instituților competente pentru obținerea avizelor de funcționare) • Compartimentul ATI suspecți COVID 19 din str. Progresului cu 5 paturi funcțional din luna aprilie 2020 • Compartimentul ATI suspecți COVID 19 din str. Tudor Vladimirescu cu 2 paturi funcționale din luna aprilie 2020”, potrivit Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Au tot mutat la paturi

Șefii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu susțin că de la debutul pandemiei au tot mutat la paturi între secțiile ATI și ATI COVID pentru că la nivelul unității medicale nu erau disponibile astfel de echipamente. Ulterior, s-ar fi primit de la Ministerul Sănătății paturi pentru ATI și au fost completate acolo unde lipseau.

„Conform structurii organizatorice există 40 de paturi aprobate non-COVID ATI respectiv secția ATI I cu 15 paturi și secția ATI II cu 25 de paturi. Livrarea echipamentelor achiziționate de către Ministerul Sănătății a avut loc în perioada iunie-septembrie, astfel că până la momentul livrării am fost nevoiți să completăm necesarul de echipamente al Compartimentelor ATI COVID și ATI suspecți COVID din secțiile ATI I și ATI II.

Echipamentele medicale livrate unității noastre de către Ministerul Sănătății au fost folosite în totalitate pentru tratarea pacienților suspecți și confirmați COVID cât și pentru completarea schemei de paturi aprobată în structura spitalului pentru secțiile ATI I și II. Menționăm că numărul de paturi aprobate în structura spitalului la secția ATI I și II a fost descompletat prin înființarea compartimentului ATI COVID și zonelor de suspecți ATI COVID la cele două locații, iar odată cu primirea acestor echipamente a fost completată schema secțiilor ATI.”, conform unui comunicat al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.