Alcoolemie record: Un sofer din Craiova s-a urcat atat de beat la volan incat a adormit in TIR

Un bărbat de 47 de ani, şofer de tir, a fost depistat de poliţişti conducând cu o alcoolemie de 1,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au explicat că bărbatul a adormit în timp ce conducea vehiculul, pe strada Râului.

Poliţiştii doljeni au explicat că şoferul a fost depistat conducând băut în seara zilei de luni, pe strada Râului din Craiova.

„În seara zilei 23 mai, ora 19.40, polițiștii Biroului Rutier Craiova, au depistat un bărbat de 47 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe strada Râului, din municipiul Craiova. Întrucât bărbatul prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentraţie de 1,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au precizat oameii legii.

Pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru refuzul recoltării de mostre biologice.

„Isprava” craioveanului de 47 de ani a fost făcută publică de Poliţia Română. Oamenii legii au explicat într-o postare pe Facebook că şoferul a fost trezit de poliţiştii de la rutieră.

„Pe cât de halucinant, pe atât de adevărat, aceasta fiind o valoare cât se poate de reală! Protagonistul, un șofer de camion, a fost găsit… nici noi nu știm cum să vă explicăm… A adormit, conducând camionul! Ne bucurăm că astfel i s-a încheiat traseul, trezit de colegii noștri din Dolj. Învățătura o trageți voi! Reamintim: Ai consumat alcool? Stai acasă, NU alimenta drumurile țării cu accidente!”, a transmis Poliţia Română.