Alerta in Slatina! Mămicile avertizate ca cineva le abordeaza copiii la locurile de joaca

20

Alertă în municipiul Slatina. Așa sună mesajul postat pe grupul de socializare „Mămici din Slatina” de o femeie a cărei fată, în vârstă de doar 8 ani, a fost abordată de un bărbat la un loc de joacă din Cartierul Steaua al localității și care a reușit să o facă să-l însoțească și să plece din parc. Copila a avut noroc cu sora ei mai mare, care o supraveghea de la geamul apartamentului în care stăteau.

Avertismentul a fost postat marți seara pe grupul de Facebook și în doar câteva ore a strâns sute de comentarii, dar și sute de aprecieri, cele mai multe negative având în vedere ceea ce s-ar fi putut întâmpla cu fetița, mama acesteia spunând că fapat s-a petrecut în dimineața zilei de luni.

„Mămici din Slatina aveţi mare grijă. Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi la locul de joacă. Ieri (luni n.r.), la ora 11:00, fetița mea de 8 ani a fost interogată şi luată de un bărbat cam de 40 ani, 1,60 metri, cu dinţii de jos foarte urâți. A fost salvată de sora ei care o urmărea pe geam. Poliția nu l-a găsit deşi s-au mişcat repede”, este postarea femeii pe Grupul „Mămici din Slatina”.

Deși a intervenit cu promptitudine, Poliția nu îi dăduse mamei copilei de 8 ani informații noi cu privire la individ nici după mai bine de 24 de ore. Potrivit femeii, bărbatul nu a putut fi identificat deoarece a avut mereu o glugă pe cap și a stat și cu spatele la camera de supraveghere din zonă, știind probabil acest lucru și dorind să nu se afle cine este.   

Individul încă necunoscut i-a pus mai întâi întrebări cu privire la părinții săi, iar apoi i-a spus că vrea să ajungă la etajul 2 al unui bloc de pe lângă locul de joacă și să îl ducă până acolo. Însă, a reușit să scape din mâinile acestuia, sora ei mai mare urmărit ceea ce face în parc de la fereastra locuinței în care stau.

„A luat-o pe fată la întrebări: «Unde-i mami? Unde-i tati?», «La serviciu»; Şi tu unde eşti la şcoală? (…)», şi i-a spus fata tot. Şi câţi ani are, cum o cheamă (…). «Vreau să ajung la etajul 2. Mă duci şi pe mine?», asta i-a cerut fetei. La etajul 2 în scara în care locuim. A luat-o după umeri şi fata cea mare l-a văzut din casă şi a ieşit imediat. N-a apucat decât să intre în scară, avem şi intrare şi ieşire. Şi fata cea mare a strigat-o pe cea mică, iar el s-a speriat, a luat-o la fugă şi a ieşit pe cealaltă ieşire”, a declarat mama fetei jurnaliștilor de la Adevărul Slatina.

Poliţiștii au fost sesizați imediat, au venit la fața locului și, împreună cu copilele și mama lor, l-au căutat prin preajmă, însă s-a făcut nevăzut. Înainte de a o aborda pe fată, a mai încercat să facă la fel și cu un băiat, tot în vârstă de 8 ani. La început, individul reușise să îl atragă, dar a reușit să fugă de acesta după ce s-a speriat când i-a văzut dantura și a asociat totul cu imagini din filmele cu rău făcători.

Acum, femeia așteaptă ca Poliția să îi dea vești cu ce s-a mai întâmplat în acest caz, dar până a le primi a vrut să povestească pățania sa și altor mămici din Slatina, alertându-le pe acestea cu ce ar putea păți și copiii lor la locul de joacă.