Amenintari mafiote in Gorj: Un fost politist s-a trezit cu coroane de flori la poarta!

Un fost polițist local din Gorj a primit, miercuri noapte, amenințări care amintesc de filmele cu mafioți. Omul a găsit la poartă mai multe coroane de flori și candele aprinse.

Fostul agent bănuiește că în spatele poveștii s-ar afla niște indivizi, pe care i-a oprit în trecut să fure lemne din pădure. Polițiștii încearcă să lămurească lucrurile.

Totul s-a petrecut în comuna Peștișani, unde, acum mai bine de un an, mai mulți pădurari și localnici au fost arestați într-un dosar care vizează „Mafia Pădurilor” din zonă. Polițistul local a sesizat de-a lungul vremii furturile de lemne. Miercuri noapte, fratele lui a auzit zgomote la poartă.

Virgil Tivig, fratele fostului polițist local: „Eram la masă și am ieșit aici și fugea unul la vale, erau coroanele puse pe poartă. Era un jeep la Gherguș, oprit, vișiniu, pe roata de rezervă era capacul, numărul nu l-am văzut că era distanță”.

Mașina a dispărut rapid pe șoseaua din sat, însă fostul polițist bănuiește cine ar putea fi făptaşii. A depus plângere la poliție, mai ales că, și în primăvară, a găsit într-un lemn din ogradă o capsă explozivă care putea să producă o tragedie dacă ajungea în foc.

Silvestru Tivig, fost polițist local: „Cred că totul se leagă de anumite personaje care sunt personaje cheie în dosarul „Mafia Pădurilor” din Peștișani. Au fost niște arestări, rețineri, anul trecut, e vorba devalizarea munților Vâlcan aparținând Obștii Peștișani, e vorba de sume foarte imense de bani, foarte mari, devalizate”.
Localnicii, umiți de cele întâmplate

Prin sat, oamenii sunt uimiți de cele întâmplate.

Localnic: „Cine să moară aici, că nu a murit nimeni, asta e vrăjeală curată. Le-a pus cineva pentru polițist, probabil, cine știe, fir-ar ei să fie”.

Reporter: Se obișnuiește aici în zonă să lași coroane la poartă

Localnică: „Nu, nu, din astea nu am văzut, dar se poate întâmpla oricând și oriunde”.

Silvestru Tivig, fost polițist local: „Au fost foarte multe presiuni, nu m-am lăsat nici intimidat, nici cumpărat, păcat că în toată povestea asta suferă familiile, suferă mama la 70 și ceva de ani să vadă coroane pe poartă, copii”.

Reporter: Stați cu teamă?

Silvestru Tivig, fost polițist local: „Pentru mine nu, că am o vârstă, am trecut prin multe, e vorba de familie”.

Polițiștii încearcă să descopere cine se află în spatele amenințărilor.

Oana Vlăduț, purtător de cuvânt IPJ Gorj: „În ambele cauze au fost întocmite dosare penale, fiind efectuate cercetări de polițiști atât sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului materiilor exploxive, cât și pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare”.

Fostul polițist local a fost în trecut și martorul-cheie într-un dosar, care a dus la condamnarea la închisoare a unui fost primar al localității, dar și a unui fost senator.