Angajații Spitalului Județean Târgu Jiu acuzați că fură de la decedați COVID!

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a început o anchetă internă după ce în spațiul public au apărut acuzații cu privire la sustragerea de bunuri de la persoane decedate de COVID.

Fiica unui bărbat care a murit de coronavirus acuză că după decesul tatălui nu a mai primit telefonul mobil și banii care se aflau asupra pacientului. După ce a insistat pe lângă personalul unității medicale bunurile respective i-au fost predate. Alexandru Florin Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că este a doua situație de acest fel adusă în atenția unității medicale: „Este al doilea caz de acest fel care este adus în atenția opinie publice și petrecut la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Va avea loc o anchetă internă pentru a vedea exact ce s-a întâmplat.

Așteptăm ca rudele să depună și sesizări scrise. Cert este că, potrivit legislației, bunurile nu mai sunt înapoiate în cazul decedaților COVID. Este o măsură de protecție. Dar vedem exact ce s-a întâmplat.”, a declarat Alexandru Florin Nițu.