Angajatii din Slatina ai rusilor ies din nou sa protesteze in strada

Angajaţii TMK Slatina ies din nou în stradă, săptămâna viitoare, când vor protesta în faţa sediului Guvernului României. Acţiunile de protest vin după ce, derogarea emisă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) de la decizia de sancţionare a societăţilor cu capital rusesc de care beneficia compania se apropie de expirare.

Potrivit reprezentanţilor Cartel Alfa Olt, protestul este programat pentru data de joi, 9 iunie, în intervalul orar 11.00 – 14.00.

Sindicaliştii reclamă că nu s-a reuşit deblocarea conturilor TMK Artrom de către Guvernul României prin emiterea Ordonanţei de urgenţă promisă, în vederea efectuării de plăţi esenţiale pentru continuarea activităţii comerciale a societăţii, respectiv pentru plata drepturilor salariale ale angajaţilor, plata furnizorilor şi a instituţiilor de credit.

Ei mai reclamă şi că nu s-a intervenit pentru scăderea preţului energiei electrice la un nivel rezonabil pentru continuarea activităţilor specifice de producţie, un alt factor de risc ce afectează grav întreaga economie.

Sindicaliştii anunţă prezenţa a aproximativ 300 de persoane la pichetul din Piaţa Victoriei.

În luna aprilie, TMK Artrom a primit de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) o derogare de la decizia de sancţionare a societăţilor cu capital rusesc, prin care societatea care activează la Slatina şi Reşiţa a putut să facă, printre altele, importuri şi achiziţii necesare pentru activitatea economică.

TMK Artrom avea conturile blocate ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei şi oamenilor de afaceri apropiaţi Kremlinului. Printre aceştia se numără patronul TMK, Dimitri Aleksandrovici Pumpianski, care între timp ar fi cedat acţiunile.