Arme ca in razboiul din Ucraina, descoperite in casele a doi olteni

Doi tineri în vârstă de 20 şi 26 de ani, din Craiova, au fost reţinuţi de poliţişti după ce, în luna mai, au bătut un adolescent în parcarea unui restaurant din Şimnicu de Sus.

Poliţiştii au găsit, în urma unor percheziţii, mai multe arme albe, dar şi un pistol.

Şapte percheziţii domiciliare au fost desfăşurate, marţi, la imobile din Craiova şi comuna Şimnicu de Sus.

În urma percheziţiilor poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor spray-uri lacrimogene, un baston telescopic, 10 cartușe Co2, 4 pliculețe de plastic ce conţin bile din cauciuc, o bâtă baseball, 3 stick-uri,  laptop-uri, un telefon, o tabletă, dispozitive de înregistrare foto-video, un briceag cu lungimea de 38 cm, un  recipient metalic de tip spray, un baston de cauciuc cu lungimea de  51 cm, două bâte din lemn cu lungimea de 90 cm.

De asemenea, poliţiştii au descoperit la un imobil din Craiova, 1 pistol neletal şi 3 cartușe, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al numitiilor.

Arma a fost ridicată de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

„Totodată, poliţiştii au pus în executare două mandate de aducere, doi tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, fiind conduşi la sediul poliţiei pentru audieri. Din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit că tinerii, la data de 5 mai a.c., în timp ce se aflau în parcarea unui restaurant din comuna Şimnicu de Şus, ar fi agresat fizic un adolescent de 16 ani, din Craiova. În urma probatoriului administrat, tinerii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj”, transmite IPJ Dolj.

Cei doi vor fi prezentaţi, astăzi, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.