Astazi incep Zilele Slatinei: Programul complet al evenimentelor

Primăria Slatina organizează, începând de azi, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, cea de-a șaptea ediție a Galei Laureaților cu prilejul împlinirii a 655 de ani de atestare documentară a orașului.

Manifestările vor debuta vineri, de la ora 09.00, cu „Gala Campionilor”, în cadrul căreia vor fi premiați cei mai buni elevi, profesori, sportivi și antrenori.

Manifestările vor continua duminică, 22 ianuarie, începând cu ora 17.00, cu Gala Seniorilor, în cadrul căreia vor fi premiate 80 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie. În cinstea lor va susține un recital muzical îndrăgitul interpret Paul Surugiu – Fuego.

Luni, 23 ianuarie, de la ora 17.00, va avea loc Gala Superlativelor, eveniment în care va fi conferit titlul de cetățean de onoare al orașului unor personalități din lumea medicală și învățământ și vor fi acordate diplome de merit mai multor instituții, companii și cetățeni care fac cinste municipiului-reședință de județ.

„Dragi slătineni, cu ocazia împlinirii a 655 de ani de la prima atestare documentară a orașului nostru, sunt onorat și bucuros să premiez elevii conștiincioși, sportivii dedicați, profesorii și antrenorii care au obținut performanțe remarcabile, oamenii valoroși care au contribuit la dezvoltarea municipiului nostru și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie și ne-au demonstrat ce înseamnă longevitatea unei căsnicii.

Voi acorda diplome de merit instituțiilor publice, agenților economici și persoanelor fizice din municipiul nostru, ce au contribuit la implementarea unor standarde ridicate în domeniile lor de activitate.

Nu în ultimul rând, voi acorda titlul de cetățean de onoare al municipiului Slatina pentru două persoane ce au fost întotdeauna implicate în activitatea medicală, profesorală și culturală din orașul nostru”, a declarat primarul orașului, Emil Moț.

Manifestările se vor încheia luni seară, cu un concert al trupei Ad Libitum Voices.