Atât îi duce mintea la Gorj: Salvările ruginesc afară în ploaie, garajele modernizate stau închise

Autospecialele Serviciului Județean de Ambulanță Gorj sunt ținute afară în ploaie și soare, cu toate că există garaje, unele modernizate.

Ambulanțierii se plâng de uzura accentuată a unora dintre salvările ținute în curtea unității, în loc să fie introduse în garajele cu care este prevăzut spațiul în care își desfășoară stația centrală a Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. În dotarea punctului de lucru de la Târgu Jiu sunt în jur de 25 de autospeciale.

De asemenea, sunt disponibile peste 30 de garaje în care ar putea fi lăsate salvările în perioadele în care nu sunt trimise în misiuni. Gradul de uzură al mașinilor se accentuează de la un an la altul și nimeni nu înțelege de ce mașinile sunt ținute afară, deși există garaje. Unele chiar au fost modernizate și au disponibile toate dotările necesare, inclusiv instalații electrice și chiar pentru încălzire.

Ambulanțele trebuie să fie încălzite înainte de a pleca în misiune

Este de precizat că autospecialele trebuie să fie încălzite înainte de a pleca în misiuni, dat fiind faptul că trebuie să fie asigurată o anumită temperatură pentru pacientul transportat. Ambulanțierii se descurcă așa cum pot pentru a asigura condiții normale pentru bolnavi.

Unele garaje au fost modernizate și au toate dotările necesare, altele sunt nemodernizate. Sunt folosite pentru a depozita diferite deșeuri. Într-un garaj se află așezată o bancă, iar în altul butelii vechi de oxigen. Alte deșeuri au fost scoase și lăsate în incinta stației de salvare.

Conducerea Seviciului Județean de Ambulanță Gorj a motivat menținerea ambulanțelor afară, deși sunt garaje modernizate, pentru a asigura un flux cât mai rapid atunci când sunt solicitări. În aceste condiții, fondurile ar fi trebuit să fie investite altfel, mai ales că în anumite zone din curtea Servicului Județean de Ambulanță Gorj se pot vedea gropi în asfalt.