Avocatul Gigel Vieru, apropiat al preşedintelui PNL Olt Liviu Voiculescu, a fost numit de premierul Cîţu în funcţia de secretar general al Prefecturii Olt

Avocatul Gigel Vieru, apropiat al preşedintelui PNL Olt Liviu Voiculescu, a fost numit de premierul Florin Cîţu în funcţia de secretar general al Prefecturii Olt.

Decizia premierului a fost publicată în Monitorul Oficial: „Decizie privind exercitarea, cu caracter temporar, de către domnul Gigel Vieru a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Instituției Prefectului – Județul Olt”.

Vieru a fost şi membru al PNL Olt, ocupând un loc în Biroul Executiv Judeţean al filialei.

Funcția de secretar general al instituției prefectului este funcție publică din categoria înalților funcționari publici, cu rolul de a asigura stabilitatea la nivel instituțional.

Secretarul general sprijină activitatea prefectului în exercitarea controlului de legalitate și coordonează structura de specialitate prin care se realizează aceste atribuții.

Mai mult, spre deosebire de prefecți și subprefecți, pentru secretarii generali ai instituției prefectului sunt introduse condiții exprese de studii.