Baronul de Olt Paul Stanescu anunta ca PSD va ”declansa un mare razboi politic”


Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a anuntat, miercuri, ca PSD va „declansa un mare razboi politic” daca ”PNRR va fi trimis la Bruxelles fara consultarea PSD”.

”Klaus Iohannis i-a scos din cap pretentiile premierului Citu de sef al Comitetului pentru normalitate. I-a transmis ca ora exacta se da doar de la Cotroceni. A vrut sa arate ca el este seful, el trebuie sa ia caimacul. Daca simte ca lucrurile sunt spre bine, iese in conferinte, dar daca nu, tace si ii lasa pe membrii Guvernului sa se incaiere intre ei. N-a zis nimic in scandalul musamalizarii datelor despre romanii morti in pandemie. N-a scos o vorba despre cum au fost manipulate cifrele si statisticile. N-a iesit in conferinta de presa ca sa explice de ce nu au reusit sa aduca bani pentru agricultorii nostri prin PNRR. Iar acum, campania de vaccinare a devenit o noua vanatoare a succesului, o competitie politica. Fiind strans cu usa de indeplinirea planului de 5 milioane de romani vaccinati, vrea cu orice pret un trofeu. Asa a ajuns la concluzia ca si primarii PSD ar fi buni la ceva”, a transmis, miercuri, Paul Stanescu, intr-un comunicat de presa.

Stanescu l-a acuzat apoi de „aroganta” pe presedintele Klaus Iohannis.

”Daca nu a inteles nici pana acum cu aroganta sa prezidentiala ca cel mai mare partid din Romania, cel care a castigat alegerile parlamentare, care are cei mai multi alesi locali si parlamentari, nu poate fi ignorat, inseamna ca sufera de miopie politica grava. PSD a propus de mai multe ori Guvernului sa lupte cu pandemia umar la umar, intr-un efort politic comun. Le-am intins mana din respect pentru romani si sanatatea lor, dar Iohannis si liberalii lui au refuzat.

Asteptam dialogul privind PNRR, dar daca aroganta lor incompetenta il va bloca, vom declansa un mare razboi politic pentru apararea intereselor romanilor. Nu-i vom lasa pe liberali si useristi sa faca harcea-parcea PNRR-ul, pentru ca asa cum am mai spus, nu este al lui Citu si al camarilei lui din Guvern, ci al romanilor”, a mai transmis Paul Stanescu.