Baronul PSD de Gorj Ion Calinoiu retinut pentru coruptie! El mai are o condamnare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu, lider al filialei județene a PSD și actual consilier județean, a fost reţinut, miercuri, pentru mărturie mincinoasă, fiind acuzat că nu le-ar fi spus anchetatorilor tot ce ştia despre un contract de întreţinere a drumurilor judeţene.

Poliția Județeană Gorj a anunțat că polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut pentru 24 de ore şi dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ un bărbat de 67 de ani din Târgu Jiu suspectat de mărturie mincinoasă.

  • „(…) poliţiştii au stabilit că persoana în cauză nu a declarat organelor de cercetare penală tot ceea ce cunoştea cu privire la modalitatea de evaluare a ofertelor privind achiziţia publică având ca obiect Lucrări şi servicii de reparare şi întreţinere drumuri judeţene aflate în administrarea judeţului Gorj, în perioada 2015-2019, prin prisma propunerilor tehnice, ce au avut influenţă în propunerea financiară şi desemnarea câştigătoare a ofertei depuse de o asociere de societăţi comerciale, aspecte esenţiale cauzei”, a precizat Poliția.

Presa locală scrie că este vorba despre fostul preşedinte al CJ Gorj Ion Călinoiu și că alături de el ar mai fi vizați funcționari ai Consiliului Județean și antreprenori.

În octombrie 2016, Ion Călinoiu a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii în formă continuată, pentru că nu ar fi trecut în declaraţia de avere venituri realizate în calitate de expert la Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Decizia instanţei nu era definitivă.