Baronul PSD de Olt acuzat de furt chiar de colegii de partid. ”Stanescu a facut fals si uz de fals”

Baronul PSD de Olt, Paul Stănescu, este acuzat de furt chiar de colegii de partid. Eugen Teodorovici sustine ca pe 22 august nu va avea loc Congresul extraordinar al PSD, iar el este presedintele interimar al partidului. Asta dupa ce Comisia de validare a candidaturilor pentru Congresul PSD a transmis Comitetului Executiv ca dosarul lui Eugen Teodorovici nu este complet.

Senatorul ii ameninta pe Marcel Ciolacu si Paul Stanescu cu plangeri penale si sustine ca nu se poate organiza online Congresul extraordinar pe 22 august, descrie intreaga situatie Europa Libera.

Sedinta Comisiei PSD de validare a candidaturilor a avut loc luni si a constatat, pe baza Regulamentului de organizare al Congresului, ca dosarul senatorului Eugen Teodorovici nu este complet. Surse din conducerea PSD au declarat pentru Europa Libera ca senatorului PSD ii lipsesc programul politic si echipa cu care sa candideze in cadrul Congresului Extraordinar.

Decizia luata de Comitetul de validare urmeaza sa fie transmisa Comitetului Executiv, cel caruia ii apartine hotararea finala in privinta candidatilor admisi pentru Congresul Extraordinar. In schimb, dosarul de candidatura al lui Marcel Ciolacu a fost declarat complet.

Singurul lider PSD care si-a anuntat public sustinerea pentru Teodorovici a fost Codrin Stefanescu. „Eugen Orlando Teodorovici si-a depus candidatura pentru functia de Presedinte al PSD! In conformitate cu Statutul actual al partidului. Pe care Ciolacu il calca in picioare cu bocancii primiti de la cazarma.

Il sustin pe Eugen Teodorovici si ar trebui sa o faceti si voi! Este singura sansa pentru a ne putea recupera partidul”, a scris Stefanescu pe Facebook.

Pe de alta parte, Marcel Ciolacu a depus o lista completa, pe care se regasesc pentru functia de prim-vicepresedinte numele Gabrielei Firea si a lui Sorin Grindeanu.

Pe lista lui Marcel Ciolacu se afla: Olguta Vasilescu, Claudiu Manda, Mihai Tudose, Radu Moldovan, Dragos Benea, Doina Fedorovici, Daniel Baluta, Vasile Gliga, Titus Corlatean, Ionut Pucheanu pentru pozitia de vicepresedinte, Paul Stanescu pentru cea de secretar general si Vasile Dincu pentru functia de presedinte al Consiliului National.

„Ciolacu si Stanescu fac actiuni mafiote”

Eugen Teodorovici a declarat pentru Europa Libera ca decizia de astazi face parte din planul conducerii interimare a PSD de a-i bloca candidatura pentru functia de presedinte la Congresul extraordinar programat pentru 22 august. Potrivit acestuia, PSD a declarat catre Tribunal o conducere, in timp ce pentru a primi banii de subventie de la Autoritatea Electorala Permanenta, au anuntat conducerea interimara.

Domnii Ciolacu si Stanescu au facut fals si uz de fals, iar eu voi face plangere penala. Nu accept ca acest partid sa fie terfelit de niste infractori. Au insusit o calitate doar pentru a obtine bani. Modificarile aduse la Statut sunt realizate de o conducere nelegala. Statutul e incalcat in mod clar. Fiecare parte se adreseaza instantei, dar ei pun in pericol validarea listelor din 18 august pentru locale, pun in pericol existenta intregului partid. Parchetul poate cere radierea partidului.

Eu sunt presedintele interimar al partidului pe legea actuala si pe Statut, sunt presedintele CEX-ului”, a declarat Eugen Teodorovici pentru Europa Libera.

Citeste mai multe pe ziare.com