Baronul PSD de Olt instiga la proteste: „Poporul va iesi in strada si ei vor pleca. Guvernul asta nu va rezista un an”

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a anuntat luni seara ca PSD ia in calcul sa declanseze manifestatii de strada impotriva deciziei Guvernului de a ingheta pensiile in acest an. Stanescu a sustinut ca „guvernul asta nu ca rezista un an de zile”.

„Poporul va iesi in strada si ei vor pleca. Guvernul asta nu va rezista un an de zile, nu are cum. La masurile care le iau, felul in care merg lucrurile in coalitie, in care discuta intre ei.

Orban a spus ca vera sa schimbe tot, pe Avocatul Poporului, pe Florin Iordache, ei nu discuta despre cetateanul roman, discuta despre camarila lor”, a declarat Stanescu la Antena 3.

Intrebat daca PSD va organiza manifestatii de strada din cauza ingetarii pensiilor, Paul Stanescu a raspuns:  „Analizam si acest lucru, sigur”.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat luni ca punctul de pensie va creste de la 1 ianuarie 2022.

Pensiile vor fi indexate cu o formula care va lua in calcul inflatia, plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie pe anul precedent.

„Exista o decizie in privinta pensiilor. Pensiile vor creste de la data de 1 ianuarie 2022. La baza cresterii punctului de pensie sta formula care a existat in Legea 263, si anume: compensarea proportiei de suta la suta a pierderii puterii de cumparare ca urmare a inflatiei si, de asemenea, cresterea puterii de cumparare prin cresterea punctului de pensie cu 50 la suta din cresterea salariului mediu brut pe economie”, a spus Orban dupa sedinta coalitiei de guvernare.