Baronul PSD de Olt Paul Stanescu a mai gasit un post caldut pe bani publici pentru familie: Director general al Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest ”Oltenia

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, incearca din nou sa-si impuna fratele, Alexandru Satnescu, intr-o functie publica dupa ce acesta a fost fortat sa plece de la ANRE. De data aceasta, Alexandru Stanescu vrea sa devina, director general al Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest ”Oltenia”.

Conform publicatiei ConcretOlt, Alexandru Stanescu este printre cei doi candidati admisi pentru functia de director general al Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest ”Oltenia”. El va da concurs in fata lui Marius Oprescu, presedintele PSD Olt si subordonat pe linie politica lui Paul Stanescu, secretar general al PSD si adevaratul conducator al PSD Olt.

Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest ”Oltenia” gestioneaza fonduri europene de 1,2 miliarde de euro iar Alexandru Stanescu are zero experienta in acest domeniu, el fiind inginer mecanic.

Potrivit CV-ului, Alexandru Stanescu a absolvit in 1986 Facultatea de Mecanica Agricola Bucuresti. Intre 1986 si 1993 a fost inginer la S.C. Agromec Visina S.A, Visina iar intre 1994 si 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinisu S.A., Bucinisu.

Anul trecut, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a laudat pe Alexandru Stanescu, fratele lui Paul Stanescu, dupa ce a fost impus la ANRE. „S-ar putea sa aveti surpriza sa aiba mai multe calitati decat va asteptati”, a sustinut Ciolacu intr-o emisiune la Romania TV.

„Domnul Stanescu a fost parlamentar timp de doua mandate, presedinte de comisie si eu spun ca are niste calitati si puteti intreba de activitatea dansului. A avut o decizie domnul Stanescu: domnule, nu putem sa fim doi frati candidati; a avut aceasta decizie, pentru aceasta noua abordare si a venit cu propunerea de a fi membru neexecutiv la ANRE.

Am inteles ca este un atac la Curtea Constitutionala, facut de catre useristi, asteptam aceasta decizie. Eu va spun ca profesional lui domnul Stanescu nu am ce sa-i reprosez. Domnule, un om care a avut doua mandate, lasati-l sa vedem. Am inteles ca trebuie sa judecam si sa condamnam oamenii, eu nu am adus un om de pe strada, am adus un fost parlamentar si l-am propus si vom vedea activitatea”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

Impunerea de catre PSD, in fruntea ANRE, a lui Alexandru Stanescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stanescu, a declansat replici acide in Parlament din partea Violetei Alexandru si a Cristinei Pruna (USR).

”Mai are domnul Stanescu frati sau verisori? Sa ne spuneti, ca sa ne pregatim. Sa ne spuneti daca trecem de la verisorii PSD, la verisorii PNL. Macar sa stim pe cine punem in fruntea agentiilor intr-un moment de criza”, a declarat deputatul Violeta Alexandru in Parlament.

„Marea majoritate a acestui Parlament va face o mare greseala astazi prin votarea domnului Stanescu in functia de membru al Comitetului de Reglementare al ANRE. Domnule Ciolacu, as dori sa va intreb, dar vad ca nu sunteti, stimati colegi din PSD, ceea ce faceti astazi prin aceasta numire este ca transformati ANRE intr-o afacere de familie. Pentru ca stiti foarte bine ca domnul Stanescu este fratele secretarului dumneavoastra general. Va castiga undeva intre 6 si 8.000 de euro pe luna nemeritati, iar CV-ul domnului Stanescu, care a terminat mecanica agricola, si nu este o rusine lucrul acesta, dar problema este ca nu il califica sub nicio forma pentru aceasta functie atat de importanta. Practic, Comitetul de Reglementare al ANRE, prin deciziile pe care le ia, are un impact direct in facturile pe care oamenii le platesc la energie si gaze naturale si chiar si la energia termica”, a afirmat Cristina Pruna, in plenul reunit de marti al Parlamentului.

Ea a adaugat ca USR e singurul partid care s-a opus numirii lui Alexandru Stanescu in aceasta functie la ANRE, iar decizia Legislativului va fi atacata de catre partid la CCR.

„Nici macar nu l-am audiat astazi pe domnul Stanescu. Ati facut un simulacru de dezbatere. Am avut doar CV-ul dumnealui in fata. Probabil de rusine ca se va face de ras nu l-ati chemat in Parlament. Este o bataie de joc la adresa romanilor ceea ce votati dumneavoastra astazi. Aceste decizii pe care le ia ANRE au impact si asupra investitiilor in sectorul energetic, care nu se mai intampla de ceva vreme tocmai pentru ca oamenii acestia de la ANRE au incetat sa mai ia decizii in interesul pietei. Noi, USR, singurul partid care ne-am opus acestei numiri, vom ataca la CCR aceasta numire”, a completat Pruna.