Baronul PSD de Olt Paul Stanescu capuseaza protestele: Cat de ipocriti sa fie guvernantii sa le ceara romanilor sa nu protesteze?


Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a declarat, miercuri, ca frustrarea cetatenilor este ”intemeiata”, pentru ca ”le-a ajuns cutitul la os” si nu este normal ca nimeni sa nu-i asculte.

„Acest Guvern penelist-userist devine din ce in ce mai penibil. Se scalda in ridicol. Cat de ipocriti sa fie sa le ceara romanilor sa nu protesteze? Frustrarea cetatenilor este intemeiata. Le-a ajuns cutitul la os si nu este normal ca nimeni sa nu-i asculte. Trebuie discutat cu ei. Oamenii s-au saturat de calculele, interesele si jocurile politice ale liberalilor si useristilor. Vor sa vada ca ceva se imbunatateste in viata lor. Dupa mai mult de un an de restrictii, reguli, sacrificii si-au dat seama de incapacitatea liberalilor si useristilor de a guverna si in interesul romanilor.

Cum sa nu fie nemultumiti cand pe timpul pandemiei s-a format o casta privilegiata a oficialilor PNL si USR care impun reguli stricte, dar nu le respecta? L-ati vazut recent si pe ministrul USR Voiculescu cum jongla cu diverse scuze penibile dupa ce a fost pozat fara masca? Sau pe Raluca Turcan care aparea intr-un grup de prieteni, toti fara masca?”, a afirmat Stanescu, potrivit unui comunicat de presa remis de PSD.

Potrivit acestuia, ca cei doi ministri „nici macar nu s-au oferit sa-si plateasca amenzile”, in conditiile in care „de sesizat, nu s-a sesizat nimeni”.

„Doar nu putea ministrul de Interne, Lucian Bode, sa-si sanctioneze colegii de guvernare. Ar fi creat un haos si mai mare decat este cel din prezent. PNL si USR ii amendeaza pe romani, dar ei sunt de neatins. Acestia sunt privilegiatii pandemiei. Avem o clasa de privilegiati si una care suporta consecintele. Nu e drept. Se poate intampla sa uiti sa-ti pui masca. Oricine poate uita. Cred ca toti ne-am saturat de ea, desi stim ca e mai bine sa o avem. Dar daca esti cetatean, esti amendat, daca esti cel care impune reguli nu. Nu e de mirare ce se intampla in strada. Oamenii nu mai pot. Si-au pierdut afacerile, veniturile, libertatea de miscare. Cred ca toti incercam sa intelegem regulile, dar sa nu fie absurde si lipsite de ineficienta. Noi nu vom instiga niciodata, dar nici nu-i vom condamna vreodata pe cei care protesteaza si nici nu-i vom face teroristi. PNL si USR au devenit doua partide penibile, care se lupta doar pentru putere”, a completat secretarul general al PSD.