Baronul PSD de Olt Paul Stanescu mai da un tun pe bani publici: Licitatia e gata…

Firmele din judetul Olt aflate in sfera de influenta a senatorului social-democrat, Paul Stanescu, domina licitatiile pentru reabilitarea a zeci de kilometri de drumuri judetene, unde “baietii destepti” din jurul tatucului de la Visina pun mana destul de usor pe milioanele de euro pe care Uniunea Europeana n-i aloca pentru  modernizarea infrastructurii existente, informează Ligadreptatii.ro.

 Asa se face ca “firmele de casa” care graviteaza in jurul conflictelor de interese ale senatorului Paul Stanescu de la PSD par sa-si fi rotunjit considerabil conturile in ultima vreme gratie licitatiilor la care apar ca ciupercile dupa ploaie si pe care, fara un efort prea mare, reusesc sa le castige la pas… Nicio licitatie din Olt, Dolj sau Arges nu se organizeaza fara ca societatile aflate in subordinea lui Paul Stanescu, zis “Zlatina”, sa nu fie prezente in unanimitate. Mai nou, metoda asocierii de firme este calea directa spre milioanele venite de la Bruxelles.  Este o extrema fericita in care domina banii si interesele politice propovaduite de marele tatuc de la Visina, care nu mai pridideste cu aerele de mos infatuat care s-a ajuns si nu permite greseli cand vine vorba de multe milioane de euro… din bani europeni. Cealalta extrema care compune un judet jecmanit in totalitate de gruparea organizata de la Visina traieste inca in saracie si primeste pe alocuri firimituri cand si cand. Absolut toate domeniile de activitate sunt capusate de oamenii lui Stanescu si nicio institutie deconcentrata a statului nu se pune in miscare fara acordul Stapanului inelelor de la Visina. Axioma este cu atat mai trista cu cat viata economica a judetului Olt este totalmente acaparata de forte malefice pesediste care s-au aliat intr-un adevarat cartel al faradelegilor devenit chiar transpartinic.

Asocierea SC Panadria SRL – Transcom Caraiman – General Trust Arges

Aceasta asociere de firme din anturajul lui Paul Stanescu a reusit sa puna mana anul trecut pe un contract destul de consistent in valoare de 12,5 milioane de euro – fonduri europene – taman pentru modernizarea drumului judetean DJ 642 intre localitatile oltene Stoenesti si Giuvarasti (limita cu judetul Teleorman). Vorbim aici de o reabilitare a 46 de kilometri de drum care ar trebui sa dureze 43 de luni, adica vreo trei ani si sase luni. In teorie este usor de spus ca se va intampla cum scrie in caietul de sarcini, dar in practica castigatorii  licitatiei sunt SC Panadria SRL  si SC General Trust Arges adica aceleasi  doua firme cu antecedente neplacute in acest domeniu si ne referim aici la mantocaria grosolana din anul 2019 numita ”reabilitare” a DJ 643B DJ 643 – Babeni – Oltetu – Colelia – Pietroasa – Valea Mare – Draganu – Ciocanari – Zavoieni – Varleni – Stanesti – Maciuca – Cermegesti – Chirigesti – Barbarigeni – Roesti (DN65C) – km0+000-35+555 din judetul Valcea. Coincidenta sau nu, costul reabilitarii de mantuiala a portiunilor de drum judetean din Valcea s-a ridicat tot la 12 milioane de euro. Iar locuitorii din judetul Valcea isi scuipa si acum in san cand isi amintesc de treaba pe care au facut-o  “profesionistii” in reabilitari de drumuri ai senatorului Paul Stanescu. Si pentru ca nu e nimeni destul de inteligent si integru in institutiile statului de (ne)drept sa ia atitudine in privinta a ceea ce se intampla cu banii europeni si, mai ales, cu siguranta soferilor care isi pun viata in pericol cand aleg sa circule pe asa-zisele drumuri modernizate pe repede ‘nainte (!?) de drumarii de la SC Panadria SRL, SC General Trust si mai nou Transcom Caraiman avem posibilitatea sa facem noi publice fetele din spatele acestor firme ”de apartament” care pun mana cu destula usurinta pe milioanele de euro din fonduri europene ca sa livreze in schimb lucrari de proasta calitate ce pot aduce necazuri serioase participantilor la trafic  in loc de confort sporit…

Citeste continuarea pe Ligadreptatii.ro