Bataie de joc la adresa cetățenilor: Numeroase instituții publice din subordinea Olgutei Vasilescu prinse că funcționează ilegal!

Mai multe instituții publice aflate sub egida Primăriei Craiova au fost depistate fără autorizații privind securitatea la incendiu, printre acestea fiind Sala Polivalentă, Sediile Termo, Poliției Locale, Evidența persoanei, cel al Ansamblului “Maria Tănase”, al Operei Române și Teatrul pentru copii și tineret ”Colibri”, anunță Agenția de presă Rador.

Potrivit reprezentanților administrației locale, nici școlile nu au fost ferite de controale în urma cărora s-au descoperit deficiențe. Astfel, nu au autorizație privind securitatea la incendiu grădiniţele cu program prelungit ”Eden”, ”Floarea Soarelui” și ”Lascăr Catargiu” și cabinetele metodice de la Liceul ”Matei Basarab”.

Reprezentanții Primăriei spun că în urma controalelor efectuate în prima jumătate a anului au fost întocmite „Note de control” în care au fost specificate neregulile constatate pentru fiecare locaţie în parte şi au fost stabilite de comun acord cu persoanele responsabile termene pentru remedierea neconformităţilor găsite.

Conform reprezentanților administrației locale, nici școlile nu au fost ferite de controale în urma cărora s-au descoperit deficiențe în privința autorizației privind securitatea la incendiu.

„S-au controlat din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor şi protecţiei civile toate sediile instituţiilor de învătământ (şcoli, grădiniţe, licee), iar în urma controalelor de prevenire s-a constatat faptul că există unele clădiri cu destinaţia de învăţământ care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu: Grădiniţa cu program prelungit ”Eden” Craiova; Grădiniţa cu program prelungit ”Floarea Soarelui” Craiova; Şcoala gimnazială ”Lascăr Catargiu” – Grădiniţa cu program prelungit ”Lascăr Catargiu” Craiova; Liceul ”Matei Basarab” Craiova – Cabinete Metodice”, se arată în documentul administrației locale.