Praf in ochii pentru alegeri: Primaria Corabia promite o bază nouă de agrement pe Dunăre, cu fonduri europene

Indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unei baze de agrement pe Faleza Dunării din Corabia au fost aprobaţi, luni, în Consiliul Local al oraşului. Investiţia se ridică 1.337.495,56 lei (TVA-ul este inclus) şi cea mai mare parte provine din fonduri europene. 

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Corabia, obiectivul de investiții „Amenajare Bază de Agrement Faleza Dunării Corabia’’ se va realiza prin Programul Operațional pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014 – 2020 – Măsura 1 – Diversificarea veniturilor prin dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement .

Proiectul prevede amenajarea unei baze de agrement pe faleza Dunării, în oraşul Corabia.  După finalizarea proiectului, pe fluviu vor putea fi folosite caiace sau hidrobiciclete.

„Acesta presupune lărgirea Coscanului (apă curgătoare) pe o lungime a acestuia de 505 m, ridicarea nivelului terenului de lângă acesta (CF 53108 și CF 53096) pe aceeași lungime, astfel încât să nu fie inundat prin împrăștierea pământului rezultat din excavarea Coscanului. Acesta va avea o adâncime de 1.5 m și va fi lățit cu 10 m, la momentul actual având o lățime de 20 m. Se va crea un bazin al bazei de agrement în continuarea Coscanului pentru staționarea caiacelor și hidrobicicletelor propuse a fi achiziționate prin prezentul proiect”, arată Primăria Corabia.

Lucrările ce urmează a se executa în vederea amenajării bazei de agrement sunt:

− pregătirea terenului;

− amenajarea căilor de acces către obiectiv;

− excavarea pământului în vederea ajungerii la cota proiectată;

− transportul pămâtului rezultat;

− împrăştierea materialului transportat;

− finisarea taluzului exterior şi îmbrăcarea acestuia cu materialul vegetal rezultat din decopertă;

− finisarea taluzelor;

− crearea unor alei pietonale în suprafaţă totală de 9.004 mp;

− creare bazin al bazei de agrement în continuarea Coscanului pentru stationarea caiacelor şi hidrobicicletelor propuse a fi achiziţionate prin prezentul proiect

− amplasare poduleţ din lemn deasupra intrării din Coscan în bazinul bazei de agreement;

− creare parcare auto în suprafaţă totală de 2.727 mp;

− amplasare poduleţ din lemn deasupra intrării din Coscan în bazinul bazei de agreement;

− construcţie foişor pentru recreere în suprafaţă de 63 mp;

− creare spatii verzi si auxiliare in suprafata totala de 13.079 mp.

Valoarea totală a investiției se ridică la 1.337.495,56 lei (TVA-ul este inclus).

„Se dorește realizarea unui complex reprezentativ, modern, care să respecte caracterul zonei și să intre în armonie cu elementele naturale înconjurătoare. Scopul investiției vizează dezvoltarea infrastructirii de agrement, creșterea numărului de vizitatori în oraș și, nu în ultimul rând, datorită accesului direct la Dunăre, creșterea atractivității zonei pescărești. În contextul prezentat se impune necesitatea asigurării unor spații de recreere, spații de desfășurare de activități sportive, care să vină în completarea activităților ce pot fi desfășurate în zona pescărească, pe lângă atracțiile turistice și de agrement din zonă”, conchid reprezentanţii Primăriei Corabia.

Sursa: Realitatea de Olt