Braconier prins cu 80 de kg de peste pe raul Olt

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Fărcaşele, s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat de jandarmi, pe râul Olt, pescuind cu 11 plase de pescuit.

Potrivit jandarmilor, nu mai puţin de 80 de kilograme de peşte se aflau plasele respective.

„În seara zilei de vineri, 04 februarie a.c., în jurul orelor 20:00 jandarmii aflați în misiune cu lucrătorii A.N.P.A. au depistat un bărbat care pescuia pe luciul de apă al râului Olt, în dreptul localității Drăgănești-Olt, folosind o ambarcațiune pneumatică și plase de pescuit comercial tip setcă. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul, în vârstă de 31 ani din comuna Fărcașele, jud. Olt, a pescuit comercial, fără a deține autorizație de pescuit. În cele 11 plase de pescuit, în lungime totală de 770 m a fost găsită cantitatea de 80 kg de pește din speciile șalău, plătică, știucă, avat și caras ce a fost redată mediului acvatic prin deversare în apa râului Olt”, transmite Jandarmeria Olt.

Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal.

„Astfel, s-au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârșirii faptelor de natură penală conform art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Bunurile folosite au fost ridicate și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea verificărilor, conchid jandarmii.