Bugetarilor din Oltenia li se pare prea greu sa muncească 8 ore pe zi: Fug care incotro!

Primar nou, reguli noi. Asta a spus edilul comunei Bolboși, din Gorj, după preluarea mandatului, toamna trecută. Cerința lui era respectarea orelor de program de către angajații primăriei. Însă nu toți s-au putut adapta, așa că au găsit soluții, informează Digi24.ro.

Pentru trei dintre angajații primăriei Bolboși, respectarea programului de 8 ore s-a dovedit o încercare mult prea dificilă. Aceștia au preferat să plece din instituție decât să se conformeze.

Viorel Rotaru, primarul din Bolboși: „Dumnealor spuneau că se vor adapta, dar văzând că eu nu cedez, dumnealor și-au băgat vechime și au căutat anticipat să iasă la pensie. Plus doamna secretară care, condiționată de programul care este și totodată să facem și activitate, și-a ales transferul la altă primărie.”

Unul dintre cei care au ales pensionarea este Dumitru Trașcă. Bărbatul lucra la primărie ca agent agricol, însă noul primar l-a supărat fiindcă a impus acest program.

Dumitru Trașcă: „E o chestie că până mă obișnuiesc… Că, să fii pensionar e cam greu. (Reporter: V-ați luat prima pensie?) Nu, nu că după 3 luni vine pensia. De abia o aștept și eu să-mi vină și mie prima pensie.”

Bărbatul spune și-a făcut datoria în 30 de ani cât a lucrat la primărie, dar sunt consăteni care nu se sfiesc să-l contrazică.

Localnic: „La primărie venea la 7 jumate, 8 jumate și pleca la 9… Da, tu ca agent agricol în 30 de ani ce ai făcut? N-ai făcut nimic.”

Localnic: „Nu le-a convenit programul de lucru și fiecare om, în orice instituție, lucrează trebuie să respecte programul de lucru.”

În momentul de față, primăria Bolboși are 16 angajați.