Carnagiu in Arges! Procuror: ”Situația de la fața locului este greu de descris, sunt semne ale unor agresiuni intense”

Laurențiu Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, a făcut declarații marți seară, după ce a fost în locul măcelului în care cinci persoane, între care și un copil, au fost ucise de unul dintre membrii familiei. O fetiță de cinci ani, mama, unchiul și bunicii acesteia au fost uciși de unul dintre membrii familiei, cunoscut cu boli psihice și înregistrat cu aceste afecțiuni la medicul de familie, și au fost găsiți morți de tatăl copilei. Măcelul a avut loc în localitatea argeșeană Bascov.

Procurorul a dat detalii cu un impact emoțional ridicat referitor la modul în care oamenii legii presupun că au fost ucise victimele: Făptuitorul a folosit mai multe obiecte dure, dar nu cuțite, ci posibil un ciocan, iar victimele prezentau agresiuni intense, conform lui Palaghia.

Procurorul a mai spus că din primele cercetări pare că a existat un plan bine stabilit al agresorului, însă acesta a discutat liber și coerent cu oamenii legii. Principalul suspect a fost găsit într-o pădure din spatele casei și nu a încercat să fugă la vederea oamenilor legii.

E vorba de 5 victime, din aceeași familie. La acest moment, din punct de vedere probator cazul nu implică dificultăți deosebite.
Este greu de spus dacă a existat un mobil al crimei, despre persoana respectivă, făptuitorul prezumat și bănuit este cunoscut cu boli psihice, dar nu știm în ce măsură a fost afectat de bolile psihice, vom vedea în anchetă.

S-au purtat discuții, a relatat liber despre fapte, urmează să fie dus pentru declarații.

Nu am informația (de ce nu se afla într-un centru de specialitate, n.red.). Nu a fost implicat în niciun fel în situații conflictuale care să fi dus în atenția Poliției sau autorităților. Era coerent și a relatat destul de liber despre o anumită modalitate de săvârșire a faptelor.
Este foarte posibil să se fi întâmplat dimineață.

Victimele au fost găsite în interiorul celor două imobile de la adresa respectivă.

Lucrurile sunt cam greu de descris, lucrurile de la fața locului, victimele prezintă semne ale unor agresiuni destul de intense.
E vorba de un obiect dur, posibil ciocan. Este făcut un inventar al mai multor obiecte găsite la fața locului, este greu de spus care este, se pare că nu e vorba de un singur obiect.

Din semnele de la fața locului pare că a fost un plan bine stabilit. Se pare că a încercat să-și facă rău, dar leziunile sunt superficiale. A fost găsit într-o pădure din spatele casei, nu s-a opus, nu a încercat să fugă.