Cartierele mărginașe ale Craiovei arată mai rău ca la țară. Și cu toate acestea, oamenii votează cu pasiune tot PSD

Ploile care au căzut fără pauză în ultimele zile le-au facut viața un calvar craiovenilor care locuiesc în cartierele periferice ale orașului. Străzile, încă, de pământ s-au transformat în bălți, iar nămolul este la tot pasul. De zeci de ani, oamenii așteaptă ca autoritățile locale să le aducă asfaltul și pe strada lor, informează gds.ro.

La marginea Craiovei, exista încă multe zone cu strazi neasfaltate, care acum sunt pline de namol și bălți. Deși locuiesc în case, unele cochete, locuitorii de pe unele străzi din cartierul Romanești fac slalom printre bălți. Pământul transformat în mâzgă face parte din “peisaj”. Străzi precum strada Doctor Marcovici, Strada Nouă, Aleea Dunării arată mai degrabă ca niște drumuri desfundate de țară. Aici nu există asfalt și trotuare. Atunci când plouă, apa băltește dintr-un gard în altul. Locuitorii așteaptă de prea mulți ani ca și strada lor să fie astfaltată, modernizată cu trotuare pe care să se circule civilizat. Unii spun că așteaptă de 50 de ani, încă din perioada comunistă.

„ Aici așa este de când ne știm. Noi nu știm ce este ăla asfalt sau trotuar. Ne-au tot promis, dar degeaba. De la primărie ne-au spus ca să vină cu canalizare, apoi asfaltează. Acum că avem canalizare, spun că trebuie să vină și gazele. Ne promit. Noi așa am stat, mai rău ca la țară, cu nămol, cu bălți. Acum încă este bine, dar a fost și mai rău. Oamenii merg cu cizme. Suntem aici la marginea lumii și nu ne bagă nimeni în seamă”, este de părere un locuitor de pe strada Doctor Marcovici, din cartierul Romanești.

Aceasta împreună cu Strada Nouă și Aleea Dunării sunt la marginea orașului, plecând din bulevardul Nicolae Romanescu, în partea stângă pe sensul de mers către Podari. Craiovenii care locuiesc pe Strada Nouă se pot considera mai norocoși, fiindcă strada lor este totuși pavată cu piatră de râu. Aici, bălțile și nămolul își fac cu greu loc. Nu se poate spune același lucru despre strada Doctor Marcovici și strada Aleea Dunării, „acaparate” în această perioadă de bălți și nămoale. Apa se întinde pe toată strada, dintr-un gard în celălalt gard, de vizavi.

”Suntem vai de capul nostru aici. Eu la țară am asfalt, am gaze, am de toate. Aici este prăpăd. De 50 de ani pe strada asta tot așa a fost. Acum au pus oamenii mână de la mână și au adus pietriș și nisip ca să putem merge și noi”, spune o localnică.

Femeia nu este singura nemulțumită de modul în care arată strada. Localnicii scrâșnesc din dinți, înjură, își suflecă pantalonii și merg mai departe, spunând că nu au de ales. La fiecare ploaie mai serioasă, străzile pe care locuiesc sunt acoperite de bălți sau nămoale. Nu sunt singurele din Craiova.

„În rest, rămânem noi cu bălțile și nămoalele”

Ce-i drept, craiovenii care locuiesc în cartierele mărginașe ale Băniei se plâng că încă multe dintre străzile urbei arată ca în Evul Mediu. Sunt străzi, unde te afunzi în bălți, hârtoape și nămol. Chiar dacă suntem în secolul XXI, la marginea orașului, gropile noi sau cele vechi, adâncite de la an la an „se lăfăie“ în toată splendoarea lor.

Supărați locuitorii arată cu degetul spre autoritățile care au uitat de promisiunile făcute. Localnicii spun că autoritățile „defilează“ pe astfel de străzi doar în perioada alegerilor.

„Pe străzile acestea vin doar când sunt alegeri, așa nu mai trece nimeni. În rest, rămânem noi cu bălțile și nămoalele”, spune un locuitor de pe Aleea Dunării, din cartierul Romanești.

Din păcate străzile mai sus menționate nu s-au regăsit pe lista străzilor și aleilor propuse spre modernizare pe Acordul-cadru de reabilitare și modernizare a străzilor din Craiova în 2020.Contractul prevede reabilitarea totală a 87 de străzi din Bănie, majoritatea de la periferie, însă pentru acest an municipalitatea a ales un lot de 19 drumuri care au trecut de la stadiul de pământ, balast sau piatră de râu, la asfalt. În lotul de 87 de străzi care vor fi asfaltate în următorii ani se află doar Aleea Dunării.

Citeste mai multe pe GDS.RO.