Cat au fost la putere au mintit ca fac spitale si n-au facut nimic! Acum PSD-istii din Olt critica Ministrul Sănătăţii si campania de vaccinare

Campania de vaccinare merge prost, iar ministrul Sănătății o boicoteaza și se bucură de acest haos pe care îl orchestreaza pentru că are alte interese, acuză deputatul de Olt, Marius Iancu.

Iancu îl acuză pe Vlad Voiculescu de faptul că a subminat campania de vaccinare.

„Vrea sa scoată Armata din organizarea campaniei de vaccinare și vrea să o dea pe mâna oamenilor lui și poate a unor ONG -uri „prietene” din domeniul sănătății, că doar în această zonă și-a desfășurat activitatea Vlad Voiculescu, unul dintre „imaculatii” USR.

Încă de la numirea în funcția de ministru al Sănătății, Voiculescu a subminat campania de vaccinare, a refuzat să apară la evenimente legate de campanie, nu a dat declarații pe această temă, a intrat în conflict cu primarii și a întârziat amenajarea de centre de vaccinare”, a declarat Marius Iancu.

Parlamentarul oltean îi acuză pe cei din Guvern şi pentru faptul că nu au achiziţionat suficiente doze de vaccin, iar amenii sunt nevoiţi să parcurgă chiar şi sute de kilometri pentru a se imuniza.

„La tot acest balamuc a contribuit și premierul Cîțu pe care nu îl putem suspecta de interese ONG-iste, ci doar de incompetență. A extins categoriile de persoane care se pot vaccina fără să țină cont de priorități și de faptul că nu a achiziționat suficiente doze de vaccin.vÎn loc să dea prioritate profesorilor pentru că, în curând, va începe școala, Cîțu încarcă lista și blochează platforma. Oamenii care așteptată în frig că să se vaccineze, bătrânii și bolnavii care sunt nevoiți să facă zeci de kilometri că să ajungă la un centru de vaccinare nu sunt o problemă pentru Cîțu și Voiculescu”, a mai sous Marius Iancu.

70% din populația țării trebuie vaccinata pentru a scăpa de pericolul COVID-19 și a reveni la viața normală de acum un an, însă parlamentarul social-democrat consideră că acest deziderat este greu de atins, în condiţiile date.

„Guvernul PNL-USR s-a angajat, că până la finalul lunii septembrie, să vaccineze 10,4

milioane de români, adică pragul minim de la care putem vorbi de imunizare în masă.

Cum între Cîțu și Voiculescu au inceput deja sa existe disensiuni, cum platforma de blochează de câteva ori pe zi, dozele de vaccin sunt prea puține, în condițiile în care s-au vaccinat aproximativ 300.000 de români, balamucul PNL-USR este încă la început și să fie vaccinati 10 milioane de români mai este cale lungă…”, a conchis Marius Iancu.