Cati bani face constructorul care scoate Oltenia din saracie?

Firma Spedition UMB, deținută de constructorul Dorinel Umbrărescu, a depășit 200 milioane de euro ca cifră de afaceri în 2020. Constructorul mai deține și societatea SA & Pe Construct, cu afaceri de 556 milioane de lei (peste 100 milioane de euro) în 2020, față de 41 milioane lei în 2019, notează bacău.net, citat de ziare.com.

Spedition UMB, una din companiile de construcții deținute de familia Umbrărescu din Bacău, și-a majorat cifra de afaceri de aproape patru ori în 2020 față de anul precedent, depășind astfel pragul de un miliard de lei, după cum arată datele disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe. Profitul a urcat și el, de la 500.000 de lei în 2019 la peste 31,1 milioane lei anul trecut, dar numărul de angajați s-a menținut sub 50, potrivit aceleiași surse.

“Saltul făcut de Spedition UMB vine în contextul în care familia Umbrărescu și-a adjudecat cele mai mari contracte de achiziții publice încheiate de CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) în 2020. Proiectele au fost câștigate prin intermediul a două firme (Spedition UMB și Să & Pe Construct) și cumulează o valoare de peste 1,66 miliarde lei”, mai arată sursa citată.

Firma controlată de Umbrărescu și-a adjudecat contractul lotului 2 al Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și se termină în zona localității oltene Valea Mare. Contractul a fost semnat în 2018 şi are o valoare de 792 milioane lei, fonduri europene.

Acelaşi constructor lucrează şi pe lotul 3, între Valea Mare şi Coloneşti (tot judeţul Olt, 32 km), având termen de finalizare 2 ani şi este desemnat câştigător şi pe lotul 4 Coloneşti – Piteşti (32 km).