Ce a patit infirmiera din Tg. Jiu filmata cum iese sa incarce varza in portbagaj in timpul serviciului

Comisia de cercetare disciplinară a infirmierei a infirmierei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, care a fost filmată în timp ce încărca varză în portbagajul mașinii sale, purtând echipamentul de lucru, a decis sancţionarea acesteia.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Mihaela Ţicleanu, spun că, potrivit comisiei de verificare, în data de 12 noiembrie 2022, înainte de terminarea programului de lucru, infirmiera de la Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie a parăsit locul de muncă și a ieșit în parcarea spitalului, pe strada Tudor Vladimirescu.

Aici s-a întâlnit cu o persoană de la care a achiziționat, contra cost, o cantitate de varză pe care a transferat-o în mașina personală, după care a mers la domiciliu.

„ Din raportul comisiei de cercetare disciplinară a reieșit că infirmiera își cunoștea programul de lucru-respectiv de la ora 07:00 la ora 19:00 și prin faptele sale a încălcat mai multe prevederi ale Regulamentului Intern: a parăsit locul de muncă înainte de terminarea programului de lucru, fără a anunța medicul de gardă și a desfășurat, în timpul programului de lucru, activități în interes personal, manifestări care au adus atingere prestigiului unităţii. Infirmiera nu a semnat procesul verbal de predare a serviciului/turei. De asemenea, salariațiilor Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu le este interzis să părăsească unitatea sanitară în echipamentul de protecție/lucru și au obligația de a purta echipament de protecție/lucru corespunzător în timpul programului. Acest lucru le este adus periodic la cunoștință prin adrese transmise de către conducerea unității și serviciul SPIAAM”, a declarat reprezentantul spitalului.

Ea a adăugat că, în baza concluziilor raportului de cercetare disciplinară, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis ca sancțiunea aplicată în cazul infirmierei să fie o reducere de 10% a salariului de bază pe o perioadă de trei luni.

„Dispoziția de sancționare urmează să fie emisă de către compartimentul juridic”, a mai spus Mihaela Ţicleanu.