Ce coincidenta! In plina campanie primaria Slatina scoate la licitație construirea unei noi parcări

Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din cadrul Primăriei Slatina a scos la licitație contractul privind construirea unei noi parcări în oraș, informează olt-alert.ro.

Este vorba de cartierul Crișan, unde municipalitatea va amenaja o parcare la sol. Documentația a fost urcată pe SICAP (platforma licitațiilor publice) în urmă cu o săptămână, iar constructorii interesați își pot depune ofertele până cel mai târziu în data de 31.08.2020, când acestea vor fi și deschise.

Operatorii economici participanți la procedură trebuie să demonstreze că au executat și dus la bun sfârșit în ultimii 5 ani lucrări în domeniul infrastructurii de transport rutier sau o infrastructură similară din punctul de vedere al complexității și/sau utilității în valoare cumulată de cel puțin 257.100 lei, fără TVA. Nivelul minim al cerinței poate fi îndeplinit prin cumularea valorii lucrărilor în cadrul a unul sau maxim trei contracte. Prin lucrări în domeniul infrastructurii de transport rutier sau al unei infrastructuri similare din punctul de vedere al complexităţii şi/sau utilităţii se înţeleg lucrări de  construcţie/ modernizare/ reparaţii capitale aferente unor drumuri care se încadrează cel puţin în clasa tehnică IV, conform normativului în domeniu, se arată în documentația privind cerințele pe care trebuie să le îndeplinească ofertanții.

Construirea de noi parcări este una dintre prioritățile Primăriei Slatina, care intenționează să investească 76 de milioane de lei în astfel de proiecte. 

Cel mai avansat proiect este cel privind realizarea parcării etajate de pe strada Aleea Muncii. Licitația a fost câștigată și operatorul care a câștigat contractul de execuție se află în faza de obținere a autorizației de construire. Parcarea va fi jumătate subterană și va avea 153 de locuri.

O altă parcare, orizontală, va fi construită pe strada Arcului, o alta, tot la sol, în strada Zmeurei, iar o parcare subterană va fi construită în cartierul Eugen Ionescu, deasupra căreia va fi amenajat un loc de joacă pentru copii.

Se are în vederea și amplasarea mai multor parcări modulare în oraș. Acestea vor fi amplasate pe strada Textilistului (bloc G9 – 25 de locuri),  str. Teiului (Bloc 2 – 25 de locuri), str. Aleea Rozelor (Bloc GA23 – 63 de locuri), str. Aleea Rozelor (bl. FB 20 – 25 de locuri), str. Aleea Lalelelor (Bloc FA13 AG – 50 de locuri), Aleea Lalelelor (Bloc FB 7 – 88 de locuri), Centura Basarabilor (parc G6 – 75 de locuri), str. Crișan (la căminul Slatex – 100 de locuri), str. Păcii (între blocurile 1 și L3 – 75 de locuri), zona între str. Văilor, Bloc 5 și str. Ecaterina Teodoroiu, Bloc 30  (25 de locuri de parcare).

Sursa: olt-alert.ro