Ce fac samsarii din Craiova când nu aduc mașini din străinătate? Le dezmembrează ilegal pe cele din România

Garda de Mediu Dolj a amendat mai multe persoane din Craiova şi judeţ pentru că dezmembrau ilegaz autovehicule.

În urma sesizărilor primite atât din Craiova, dar şi localităţi din judeţ, Garda a făcut mai multe controale. Comisarii au depistat activităţi ilegale de dezmembrare şi valorificare a componentelor de maşini. Activităţi care generează deşeuri de materiale plastice care sunt abandonate.

Dezmembrări

Amendaţi de Garda de Mediu cu zecii de mii de lei

„În urma numeroaselor sesizări primite, referitoare la aceste aspecte au fost organizate mai multe acţiuni comune cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Politie Dolj, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Dolj şi Poliţia Locala a municipiului Craiova. În urma verificărilor amplasamentelor în care se desfăşoară aceste activităţi ,reprezentanţii Comisariatului Judeţean Dolj al GNM au indentificat atât persoane fizice cât şi persoane juridice care dezmembrau autovehicule fără a deţine acte de reglementare. Au fost aplicate un numar de nouă sancţiuni contravenţionale în cuantum de 29.000 lei.

În luna septembrie a acestui an, a fost indentificată o persoană fizică din oraşul Dăbuleni, care pe terenul proprietate personală deţinea mai multe autovehicule dezmembrate. În acest fel, încălcând prevederile Legii nr. 212 din 21 iulie 2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor scoase din uz si a Ordonantei de Urgenta nr.195/2005 privind protectia mediului. Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 20. 000 de lei”,

se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Dolj