Ce fac oltenii cand raman fara bani? Mai tiparesc niste bancnote!

Patru bărbați, dintre care trei din comuna Schitu, și unul din comuna Movileni, au fost reținuți joi seară după ce au falsificat și pus în circulație suma de 1.000 de euro. Totul a ieșit la iveală în momentul în care un bărbat a făcut o tranzacție cu un alt bărbat, cumpărând de la acesta șapte telefoane mobile contra sumei de o mie de euro, primind zece bancnote a câte 100 de euro fiecare care aveau aceeași serie și nu aveau elemente de siguranță cum au cele autentice.

Oltenii au fost prinși în urma a trei percheziții care au fost efectuate joi de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, cu sprijinul celor din cadrul Postului de Poliție Schitu și a luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Descinderle au avut loc la domiciliile persoanelor din județ, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsificarea de monede, punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciunea.

„În fapt, la data de 9 mai, un bărbat a sesizat faptul că ar fi vândut șapte telefoane mobile unui bărbat, în vârstă de aproximativ 25 de ani, contra sumei de 1.000 de euro. Bărbatul a observat că cele 10 bancnote din cupiura de 100 de euro au aceeași serie și nu prezintă elementele de siguranță ale bancnotelor autentice. Astfel, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt au organizat o acțiune și în urma perchezițiilor au ridicat o imprimantă și șase telefoane mobile”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliției Județean Olt.

După descinderile din Schitu, patru persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale, iar în urma administrării probatoriului în cauză acestea au fost reţinuți pentru 24 de ore. Cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 29 de ani, trei domiciliate în comuna Schitu şi una în comuna Movileni, vor fi prezentați magistrații Judecătoriei Slatina cu propuneri legale.