Ce se intampla cu elevii din Rusanesti, a caror scoala a ars complet noaptea trecuta

Şcoala Gimnazială Nr. 1 din comuna Rusăneşti a luat foc în cursul nopţii trecute, pentru lichidarea incendiului intervenind mai multe echipaje de pompieri timp de aproximativ şapte ore, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, relatează Agerpres.

Incendiul ar fi fost cauzat de un scurtcircuit electric produs la centrala termică.

Pentru stingerea incendiului au intervenit peste 30 de pompieri, militari şi civili, de la Stoeneşti, Caracal, Vişina, Rusăneşti, Giuvărăşti şi Izbiceni.

„Echipaje din cadrul Gărzii Stoeneşti, Detaşamentului Caracal şi Gărzii Vişina, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Rusăneşti, Giuvărăşti şi Izbiceni, au intervenit noaptea trecută, în comuna Rusăneşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Şcoala Gimnazială Nr. 1. La locul evenimentului au acţionat peste 30 de pompieri, militari şi civili, cu cinci autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, o autospecială pentru intervenţie la înălţime, două autospeciale pentru primă intervenţie şi două cisterne cu capacitate de 20.000 de litri”, a spus Băsăşteanu.

Acoperişul şcolii a ars pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, iar tavanele s-au deteriorat pe o suprafaţă de circa 300 de metri pătraţi.

Potrivit inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Victor Iacobescu, cursurile nu vor fi afectate, deoarece în şcoala în care a izbucnit incendiul învăţau numai elevii din clasele primare, în localitate fiind încă o şcoală unde învaţă copii din clasele gimnaziale şi unde vor avea loc începând de joi şi cursurile din ciclul primar.

„La şcoala afectată de incendiu învăţau elevii din ciclul primar şi în localitate mai este o şcoală. Elevii de la Şcoala Gimnazială Nr.1 vor învăţa la cealaltă şcoală din Rusăneşti, unde până acum învăţau numai elevii de gimnaziu. Momentan se vor desfăşura cursurile în două schimburi, dimineaţa – ciclul primar, iar după amiaza ciclul gimnazial”, a declarat, pentru Agerpres, Victor Iacobescu.

Acesta a precizat că imobilul în care a izbucnit incendiu este asigurat şi reconstrucţia lui va fi făcută cu fonduri din asigurare.