Ceausescu ar fi mandru de ultimul discurs al tractoristului Paul Stanescu: ”PSD e singurul partid care poate opri prabusirea Romaniei”

Paul Stanescu, secretar general al PSD, eminenta cenusie a partidului, a sustinut sambata in cadrul congresului PSD ca presedintele Iohannis, premierul Orban si ministrul Marcel Vela „se comporta ca niste dictatori sovietici, imbracati in geci de piele si incinsi la rau cu pistoalele Beretta”. „Se rastesc arogant la cetateni pe care ii acuza in fata ca sunt ‘prosti’ si ‘iresponsabili’ in fata pandemiei. Toate astea sunt reflexe totalitare din ce in ce mai clare”, a spus Stanescu.

„PSD este singurul partid care poate invinge PNL. Trebuie sa invingem PNL! Nu doar pentru noi, nu doar pentru membrii si simpatizantii nostri, ci pentru toti cetatenii acestei tari, pentru copiii si nepotii nostri, pentru familiile noastre, pentru viitorul tarii noastre.

O alta miza mare este salvarea democratiei din tara noastra Nu sunt cuvinte mari. De la zi la zi, Guvernul Orban si Iohannis incearca, sub pretextul pandemiei, sa preia controlul total asupra statului, asupra institutiilor independente, incearca sa puna pumnul in gura celor care ii critica, sa faca dosare penale celor care indraznesc sa spuna altceva decat linia oficiala – asa ameninta prim-vicepresedintele PNL, domnul Rares Bogdan, zis Batistuta sau Ruj Roz… sa faca dosare penale impotriva celor care indraznesc sa critice masurile haotice ale Guvernului privind pandemia.

PNL, ataca fara jena institutiile fundamentale ale statului de drept, pe motiv ca este pandemie. Incalca fara sa clipeasca drepturi si libertati fundamentale, pe motiv ca este coronavirus. Se comporta ca niste dictatori sovietici, imbracati in geci de piele si incinsi la rau cu pistoalele Beretta si, vorbindu-ne cu o aroganta fara limite, pe motiv ca in acest fel controleaza raspandirea virusului. Se cred deasupra legii si deasupra pandemiei! Incalca fara jena restrictiile pe care le infiereaza populatiei! Se rastesc arogant la cetateni pe care ii acuza in fata ca sunt ‘prosti’ si ‘iresponsabili’ in fata pandemiei. Toate astea sunt reflexe totalitare din ce in ce mai clare.

(…) Am depus motiune de cenzura in Parlament pentru a opri Guvernul PNL de la ruinarea Romaniei si de la jefuirea bugetului de stat, sub paravanul pandemiei. Este randul alesilor locali ai PSD, cea mai puternica si cea mai tare armata a partidului nostru, sa infiga steagul victoriei in ziua votului.

Asta este batalia decisiva! Cine castiga localele, castiga generalele! De aici, de la locale, incepe victoria finala de la Parlamentare! In locale, luptam pe terenul nostru, luptam unde suntem cei mai tari. Avem, de departe, prima sansa! Avem cei mai multi primari! Avem cei mai buni primari! Avem cei mai iubiti primari!

(…) PSD e singurul partid care poate opri prabusirea Romaniei! Singurul partid care poate invinge acest PNL incompetent, hot si abuziv!”, a spus Paul Stanescu, in cadrul congresului PSD.