Chirurg celebru in Craiova, seful Sectiei de Chirurgie Toracica de la Spitalul de Urgenta, retinut pentru uciderea din culpa a patru pacienti

Politistii din Craiova au retinut pentru 24 de ore un medic pe care il acuza de uciderea a patru pacienti. Numele medicului este Alin Dragos Demetrian, el este seful Clinicii de Chirurgie Toracica de la Spitalul de Urgenta Craiova si a fost chiar manager la spitalului.

„Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au retinut, pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii a 4 (patru) infractiuni, in concurs real (distincte), de ucidere din culpa (culpa medicala), prev. de art. 192 alin. 2, Cod Penal, pe DEMETRIAN ALIN-DRAGOS, de 46 ani, din municipiul Craiova, judetul Dolj, conferentiar universitar dr. in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Craiova, medic primar chirurgie toracica in cadrul sectiei de profil a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova”, se anunta intr-un comunicat oficial.

„In calitatea sa de medic, in cadrul unei unitati medicale din municipiul Craiova, este banuit ca ar fi efectuat patru interventii chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi barbati de 76 si 77 de ani, din Craiova si Plenita, respectiv doua femei, de 64 si 66 de ani, ambele din Targu Jiu”, au explicat politistii.

Comunicatul politiei:

Ieri, 10 aprilie a.c., politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Dolj au retinut, pentru 24 de ore, un barbat, de 46 de ani, din municipiul Craiova, banuit de comiterea a patru infractiuni de ucidere din culpa, in forma culpei medicale.

In fapt, barbatul, in calitatea sa de medic, in cadrul unei unitati medicale din municipiul Craiova, este banuit ca ar fi efectuat patru interventii chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi barbati de 76 si 77 de ani, din Craiova si Plenita, respectiv doua femei, de 64 si 66 de ani, ambele din Targu Jiu.

In urma cercetarilor efectuate si a probatoriului administrat, barbatul a fost retinut, pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii a patru infractiuni de ucidere din culpa, fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dolj.

In cursul acestei zile, persoana retinuta va fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova in vederea luarii unei masuri preventive.