Ciobanii din Olt anunta scumpiri masive de Pasti: Minim 40% la carnea de miel!

Crescătorii de oi din județul Olt au anunțat că prețul cărnii de miel va crește, anul acesta, de Paște, cu 40 de procente, informează Agenția de presă Rador.

Fermierii mai spun că cerealele s-au scumpit și nu mai pot vinde la prețul de anul trecut, astfel că, un kilogram de carne de miel-tăiat va ajunge la 30 de lei, iar în viu-20 de lei pe kilogram. Președintele Crescătorilor de Animale din Slătioara-Olt, Traian Gârtan, a spus că se fac deja contracte pentru export cu 19-20 de lei, în viu. ”Tot ce nu se vinde în țară, va merge peste hotare, unde cererea este mare”, explică el.

Gârtan susține că fermierul trebuie măcar să-și scoată investiția, nu are cum să mai vândă la prețul de anul trecut, se închid fermele.

”Mieii sunt mari în acest an, pentru că Paștele este în aprilie și rasele sunt de carne, au o creștere mai rapidă”, a subliniat președintele Crescătorilor de Animale din Slătioara-Olt. Crescătorii de animale sunt convinși că oamenii își vor putea achiziționa miel din aceste centre cu un preț mai mic, față de cel din supermarketuri.