Cod roșu de ploi: Șinele de cale ferată s-au transformat în râu în Drobeta Turnu Severin

Circulaţia trenurilor între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Valea Albă este întreruptă încă din cursul nopţii, din cauza unor probleme la infrastructura feroviară, astfel că trenurile spre şi dinspre Drobeta Turnu Severin sunt afectate, iar în acest moment transbordarea călătorilor se face cu patru autocare şi două microbuze, informează CFR Călători, conform Agerpres.

De asemenea, mai multe trenuri au întârziere de sute de minute în Gara de Nord din Capitală, din cauza codului roșu de ploi și furtună în mai multe județe.

Potrivit sursei citate, echipele de intervenţie ale CFR S.A. lucrează la deblocarea căii ferate şi remedierea deranjamentului produs. Până la finalizarea remedierii problemei, operatorul feroviar asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto pe distanţa Drobeta Turnu Severin – Prunişor pentru trenurile afectate – 79, 78, inclusiv pentru pasagerii trenului IR 1992.

De asemenea, CFR Călători asigură garnituri suplimentare pentru preluarea călătorilor transbordaţi şi continuarea parcursului feroviar spre Timişoara – Budapesta, respectiv Bucureşti – Constanţa.

Reprezentanţii companiei precizează că, în staţia Craiova, pasagerilor din trenurile afectate le sunt oferite apă şi produse preambalate.

Totodată, personalul feroviar intervine pentru reparaţii la firul de contact pe cinci intervale de statii, de la Drobeta Turnu Severin la Prunişor, unde, din cauza vremii nefavorabilă, în cursul nopţii s-au înregistrat deranjamente la linia de contact, implicit la sistemul de alimentare cu energie electrică.

„Măsura de transbordare a fost necesară pentru a asigura continuitate în graficul de circulaţie, măsură care se va menţine până la finalizarea intervenţiilor pe tot traseul Dr. Tr. Severin – Prunişor”, precizează CFR Călători.

Cea mai recentă informaţie transmisă de către oficialii CFR Călători arată că, la ora 8:30, au plecat trei autocare din Prunişor cu călătorii din trenul 11502.

La acest moment, transbordarea se face cu patru autocare şi două microbuze.