Consiliul Local Craiova e plin de mâncătorii. Cristian Vasilcoiu a fost consilier local pentru nici 24 de ore

Cristian Vasilcoiu, consilier local pentru nici 24 de ore. Nici nu s-a încheiat bine petrecerea din tabăra PSD Craiova după victoria în fața PNL din ședința de miercuri (PSD a reușit să pună ambii viceprimari cu sprijinul unui consilier PNL), că a apărut și prima demisie în rândul social-democraților.

Una surprinzătoare, având în vedere că este vorba de un apropiat al Olguței Vasilescu. La nici 24 de ore de la depunerea jurământului pentru funcția de consilier municipal, fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu și-a anunțat demisia din Consiliul Local Craiova. Vasilcoiu s-a aflat printre supleanții din partea PSD care au depus jurământul în ședința extraordinară de miercuri, când a fost definitivată componența Consiliului Local (27 de consilieri), au fost constituite comisiile de specialitate și au fost aleși viceprimarii, în speță Aurelia Filip și Daniela Barbu, ambele de la PSD. Și chiar a părut foarte preocupat de noua funcție.

Fostul jurnalist și consilier al Olguței Vasilescu, pe vrema când aceasta a ocupat funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale, a postat pe Facebook fiecare moment al noii sale cariere care se contura, începând cu depunerea jurământului. A scris chiar că a început un nou job la Consiliul Local Municipal Craiova, după care nu a uitat să-l atace pe președintele Klaus Iohannis, în stilul său caracteristic. La fotografia în care apare cu mâna pe Biblie, depunând jurământul de consilier local, Cristian Vasilcoiu a ținut să-i transmită lui Iohannis, pe care l-a numit „Grinch“, că „la Craiova facem târg de Crăciun“.

Cristian Vasilcoiu, consilier local pentru nici 24 de ore. Demisie anunțată în plină noapte

După ședința de miercuri, Vasilcoiu chiar le-a mulțumit, pe pagina sa Facebook, colegilor consilieri care l-au ales secretar al Comisiei Juridice din CL Craiova. „Mulțumesc colegilor pentru că m-au ales secretar al Comisiei Juridice a Consiliului Municipal Craiova, din care mai fac parte trei reputați profesori universitari de Drept!“, posta Cristian Vasilcoiu. La câteva ore distanță, el a anunțat pe Facebook că își va da demisia din Consiliul Local Craiova.

Postarea a apărut spre dimineață. „Cu această ocazie vă anunț că îmi înaintez demisia din funcția de consilier municipal al Craiovei! Nu trec la PNL, nu trădez! Plec și gata! Îmi cer scuze alegătorilor, dar nu îi pot ajuta doar din funcția asta! Îi cer scuze și Liei-Olguța Vasilescu, îi mulțumesc pentru tote șansele acordate, sincer!“, a fost mesajul lui Cristian Vasilcoiu. Acesta nu a putut fi contactat pentru a explica și motivul pentru care a luat această decizie.

Pe locul lăsat liber de Vasilcoiu va veni următorul supleant de pe lista PSD pentru Consiliul Local, așa cum a fost ea depusă la alegerile locale din 27 septembrie. Următorul pe listă este Ioan Andrei, medic rezident oncologie medicală la Spitalul Județean de Urgență din Craiova. Dacă acesta va refuza funcția, în locul său va veni Romulus Victor Nicolicea.

Schimbări și la PNL Craiova după trădarea din Consiliul Local

Așa cum au anunțat după ședința de miercuri, liberalii craioveni l-au exclus din partid pe Dan Diaconu, consilierul care a trecut subit în tabăra PSD în timpul ședinței de miercuri și a înclinat astfel balanța în favoarea social-democraților. De asemenea, PNL Dolj a anunțat că va solicita prefectului să nu acorde viza de legalitate pentru alegerea viceprimarilor.

„PNL Dolj, respectând prevederile statutare, va solicita Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj încetarea mandatului de consilier local al lui Dan Diaconu, astfel încât într-un timp foarte scurt să refacem majoritatea PNL-USR-PLUS în Consiliul Local Craiova, aşa cum au votat craiovenii pe 27 septembrie. De asemenea, vom solicita Instituţiei Prefectului să nu acorde viza de legalitate pentru alegerea viceprimarilor, deoarece am constat că au existat grave nereguli în procesul de votare şi se impune ca acesta să fie reluat“, a anunțat, miercuri seară, PNL Dolj.

Marian Vasile a fost votat ca președinte al PNL CraiovaMarian Vasile (dreapta) a fost votat președinte al PNL Craiova

Tot atunci, în Biroul Politic Județean al PNL Dolj s-a votat numirea în funcția de președinte al organizației municipale a lui Marian Vasile. Acesta i-a luat locul senatorului Mario Ovidiu Oprea, care s-a retras din funcția de președinte al PNL Craiova. „În cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean al PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea a decis să se retragă din funcţia de preşedinte al PNL Craiova. Biroul Politic Judeţean al PNL Dolj, prin vot secret, l-a desemnat preşedinte al organizaţiei municipale pe consilierul local Marian Vasile“, a fost anunțul PNL Dolj.

Sursa: gds.ro