Constructorul de la reabilitarea podului Olt se da lovit de pandemie…

Consorţiul italian, care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea Podului Olt de la Slatina, a solicitat în instanţă rezilierea unilaterală a contractului, după ce a invocat pandemia, starea de urgenţă.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, marţi la Slatina, că cererea italienilor de reziliere a fost respinsă de prima instanţă, însă aceştia au contestat decizia. Acesta a adăugat că se ia în calcul reluarea procedurilor de licitaţie şi atribuirea contractului unei alte firme.

„Din păcate avem parte de un constructor neserios, un constructor care mai întâi a invocat pandemia, starea de urgenţă. Au solicitat amânări peste amânări. Noi am emis ordinul de începere pentru lucrările adiacente. N-au făcut nimic, le-am emis o factură de penalităţi de un milion de lei. În acel moment, s-au dus în instanţă şi au solicitat rezilierea unilaterală a contractului. Bineînţeles, instanţa a dat dreptate Companiei de Drumuri şi nu a aprobat solicitarea constructorului. Suntem în recurs, dar mult nu mai rămânem în această situaţie. Dacă acest constructor nu doreşte să se achite de obligaţiile contractuale, reluăm procedura foarte scurt şi semnăm un alt contract cu un constructor care vrea să facă, un constructor serios”, a explicat Bode.

Valoarea estimată, fără TVA, a investiţiei de la Podul Olt este de 26,35 milioane lei, finanţarea fiind asigurată cu bani de la bugetul de stat.