Controversatul om de afaceri Remus Rădoi, zis Codiță din Caracal, a fost arestat

Controversatul om de afaceri, Remus Rădoi, zis Codiţă din Caracal, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri, decizia magistraţilor Tribunalului Dolj fiind luată după percheziţiile desfăşurate în cursul zilei de joi în Olt, Argeş şi Bucureşti.

În acelaşi dosar cu Rădoi, în vârstă de 43 de ani, cu domiciliul declarat în comuna Redea, din Olt, a mai fost arestat preventiv şi un alt bărbat în vârstă de 34 de ani, din aceeaşi localitate.

Potrivit procurorilor, Codiţă este administratorul în fapt al firmei de pază Safety şi este acuzat că, în perioada 2016-2019,  a dedus nelegal TVA în valoare de peste 250.000 lei şi că a folosit bunurile societăţii în inters personal. Prejudiciul adus firmei se ridică la 450.000 lei

“În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale specializată în activități de pază și protecție, în perioada ianuarie 2016-august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi asigurat declararea și înregistrarea în evidența contabilă de achiziții nereale, de la mai multe societăți furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustragandu-se astfel de la plata obligațiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei. De asemenea, în perioada 2018-2019, cei în cauză ar fi folosit resursele financiare ale societății într-un scop contrar intereselor acesteia, respectiv în scopul de a favoriza o alta societate , administrată de cei doi, producând astfel un prejudiciu de 459.735 de lei”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Dolj.

Remus Rădoi se afla sub control judiciar pentru infracţiuni la regimul circulaţiei.

La sfârşitul lunii martie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au hotărât să-l plaseze sub control judiciar pe Remus Rădoi, după ce a fost prins fără permis la volanul unei maşini, de două ori, în zece zile.