Corupție: Poliţist din Olt, trimis în judecată după ce a fost prins în flagrant când primea o mită de 750 euro

Fostul şef de post din Fărcaşele, judeţul Olt, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă, dosarul fiind înaintat judecătorilor Tribunalului Olt.

Pe 17 decembrie, poliţistul a fost prins în flagrant, în timp ce primea suma de 750 euro de la un martor denunţător.

În schimbul banilor, poliţistul ar fi trebuit să „rezolve” un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea.

Totodată, agentul şef principal de poliţie M.G. a lăsat să se înţeleagă faptul că are influenţă  asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa.

În seara aceleiași zile, față de agentul de poliție a fost luată măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Ulterior, a doua zi, la data de 18 decembrie 2020, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, instanța menținând starea privativă de libertate.

La data de 23.12.2020 Curtea de Apel Craiova a respins contestația formulată de inculpat.