Coruptia in frunte: PSD-istii olteni au ales un inculpat DNA sa le fie sef in umatorii ani!

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, inculpat de DNA pentru că a trucat un concurs de angajare în instituția pe care o conducea, a fost reales în funcţia de vicepreşedinte al PSD Olt, a transmis deputatul pe Facebook, miercuri, 23 noiembrie.

„Realegerea mea în funcţia de vicepreşedinte al PSD Olt mă onorează şi mă bucură deopotrivă, oferindu-mi şansa să fiu parte în proiectul de dezvoltare a comunităţii noastre. Continuăm să ducem mai departe iniţiativele bune începute în Olt şi ne păstrăm unitatea prin dragostea pentru judeţul nostru şi locuitorii săi. Alegerile conducerii PSD Olt au confirmat încrederea în liderii care au condus în ultimii ani destinele judeţului nostru”, a scris Adrian Chesnoiu pe rețeaua de socializare.

Pe 24 iunie, el a anunțat pe Facebook, că își dă demisia din funcția de ministru al agriculturii și că se „autosuspendă” din PSD, după ce DNA l-a acuzat de abuz în serviciu.

Pe 26 octombrie, procurorii DNA Timișoara au decis punerea în mișcare a acțiunii penale față de fostul ministru PSD al agriculturii. În general, schimbarea calității din suspect în inculpat este etapa premergătoare trimiterii în judecată. Concret, deputatul Adrian Chesnoiu este acuzat de trucarea unor concursuri de angajare în Ministerul Agriculturii.

Anchetatorii DNA susțin că fostul demnitar a cerut o parte din subiecte pentru patru persoane, iar trei au obținut funcțiile.