Criză la buletine. Motivul pentru care cărţile de identitate sunt eliberate cu mare întârziere

Actele de identitate sunt eliberate cu întârziere din cauza unei achiziţii întârziate, care a fost făcută la nivel central. Este vorba despre o criză de plastic pentru tipărirea cărților de identitate, la toate direcțiile de evidență a populației din țară.

În judeţul Olt, timpul de aşteptare a crescut la peste două săptămâni, potrivit directorului Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Populaţiei (DJEP) Olt, Silviu Neacşu.

„Noi ajunseserăm să eliberăm actele de identitate şi în 2-3 zile, acum se trece şi peste 15 zile. Au fost situaţii în care, atunci când au fost situaţii deosebite, oamenii să-şi primească actele şi mai repede”, a declarat Neacşu.

Achiziţia materialelor a fost întârziată la nivel central, aşa că situaţia se regăseşte peste tot în ţară. Autorităţile au decis ca oamenii să păstreze documentele până le primesc pe cele noi.

De altfel, cetăţenii care au documente cu termen de valabilitate depăşit nu sunt amendaţi, datorită unei legi emise anul trecut. Actele de identitate care expiră în perioada stării de alertă îşi prelungesc automat valabilitatea, cu 90 de zile.

Situaţia nu se va remedia, în următoarea perioadă.

„Da, situaţia este de la centru. Din ce am înţeles de la dânşii, nu se va remedia mai devreme de 1 martie”, a mai declarat Silviu Neacşu.