Cum a dejucat presedintele Iohannis planul baronului PSD de Olt Paul Stanescu: La loc comanda!

Presedintele Klaus Iohannis nu se lasa deloc impresionat de sustele legislative ale pesedeilor Paul si Alexandru Stanescu de la Visina, pe care le respinge, rand pe rand, spre disperarea initiatorilor intarcati cu lapte praf care legifereaza non stop intru interesul meschin de clan al “La Famigliei” de la Olt si nu numai, informează Ligadreptatii.ro.

Nu merge jucaria sau din cauza ca legile initiate de Paul si Alexandru Stanescu prezinta mereu hibe sau pur si simplu sunt neclare si in total dezacord cu principiile statului de drept, Iohannis nu are de ales si strica ploile clanului prafuit de la Visina, lucru care se vede cu ochiul liber in mai toate incercarile celor doi social-democrati de a strecura legi proaste pe sub pragul usii de la Cotroceni. Este evident ca fratii Stanescu (unul tractorist, celalalt agronom) nu inteleg nici acum ca jocul politic presupune mai mult decat smecherie ieftina de Buftea: el se face cu cap si trebuie sa aiba substanta. Pentru ca o lege sa fie promulgata de Iohannis trebuie sa intruneasca toate elementele de constitutionalitate si sa fie in acord deplin cu domeniul in care legea se aplica/produce efecte. Or, legile cu dedicatie pe care Stanestii le tot arunca de fiecare data pe masa lui Iohannis nu au nimic comun cu ceea ce scrie mai sus. Ele sunt redactate pe genunchi si par sa fie incomplete din punctul de vedere al continului legislativ. Suplimentar, initiativele celor doi frati de la Visina tradeaza conflicte de interese pe care acestia incearca sa le mascheze sub forma unor demersuri legislative din start sortite esecului… Altfel spus, nu tot ce zboara se mananca si seful statului a respins de curand o lege care infiinta o noua institutie bugetara – un institut de promovare a vinului. Legea refuzata de presedintele Iohannis fusese initiata de Alexandru Stanescu.

Legea privind infiintarea Institutului de Promovare a Vinului Romanesc pe care Alexandru Stanescu a incercat sa o ofere ca momeala lui Iohannis vine dupa ce Stanescu cel mic a dat chix cu sinecura de la ANRE pe care o primiese cadou de la fratele P(a)ulica. El si-a dat demisia din forul de conducere in urma sesizarii pe care parlamentarii USR au formulat-o la Curtea Constitutionala.

Citeste continuarea pe Ligadreptatii.ro