Cum va arata si cand va fi gata cel mai mare spital regional din Oltenia

Spitalul Regional de Urgență Craiova ar urma să devină operațional începând cu anul 2028, au anunțat în cadrul unei conferințe de presă organizată miercuri la Craiova, managerul de proiect și reprezentant al Ministerului Sănătății, Cristina Laura Gafton, și expertul Băncii Europene de Investiții, Ozgur Altinoklar.

Întrucât s-a pierdut foarte mult timp și sunt înregistrate întârzieri, cei doi oficiali au anunțat faptul că va fi aplicată o strategie ce prevede accelerarea investiției.

În cadrul conferinței organizate miercuri la Craiova s-a menționat faptul că în luna februarie a anului 2028, Spitalul Regional Craiova ar urma să devină operațional.

Raportat la cele trei spitale care vor fi contruitre în țară, cel din Bănie va fi, potrivit Cristinei Gafton, cea mai complexă unitate medicală.

Două persoane se vor ocupa de proiectul de la Craiova, a mai anunțat Gafton.

Pentru a funcționa, spitalul va avea nevoie e peste 3.000 de angajați.

Aici vor ajunge, potrivit reprezentantei Ministerului Sănătății, personalul și toți pacienții acuti care acum sunt la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

„Este un proiect foarte complex și dificil care va transforma un sistem. Nu este ușor, dar cu certitudine vom reuși. Tot personalul de la Județean va veni aici. Serviciile acute nu vor mai exista acolo. Se va discuta și despre nevoia de personal, pentru suplimentare și vom rezolva situația. Lucrăm în parteneriat cu UMF Craiova”, a menționat Gafton.

Prezentă la eveniment, Aurelia Filip, viceprimarul Craiovei, a dat asigurări că municipalitate va sprijini acest proiect.

Filip a punctat aspectul privind pașii făcuți deja pentru viitorul spital de pediatrie din Craiova.

„Spitalul Regional este un proiect foarte așteptat la Craiova. Nici noi, municipalitatea, nu am stat degeaba în acest timp, în privința dezvoltării sistemului sanitar din Craiova. Am lucrat la studiul de fezabilitate pentru un spital de pediatrie foarte mare pentru regiunea noastră. Vă invit să vizitați și unitățile spitalicești ale municipiului Craiova și veți rămâne surprinși de investițiile noastre”, a precizat Filip.

La nivel național vor fi construite trei spitale regionale la Iași, Cluj şi Craiova, toate reprezentând obiective incluse în Strategia Naţională de Sănătate a României și cofinanţată prin Programul Operaţional Regional pentru perioada 2014 – 2020.

Valoarea totală a proiectului este de 2.847.124.805,37 de lei, din care valoarea total nerambursabilă – 223.320.500 de lei.

Sursa: Realitatea de Dolj