Da-le oltenilor lucruri frumoase… WC-ul de 28.000 de euro din Slatina, utilizat cu pompierii langa

Un copil de 12 ani a rămas blocat în WC-ul public de la Fântâna Speranței. Toaleta inteligentă, achiziționată de Primăria Slatina sub mandatul lui Minel Prina, a costat nu mai puțin de 28.000 de euro.

Copilul a intrat în WC și nu a mai putut să iasă afară. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru salvarea micuțului.

„Pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD, au intervenit în municipiul Slatina, în zona Oficiului Poștal 1, pentru salvarea unui minor blocat într-o toaletă publică.

Pompierii au îndepărtat o grilă de aerisire aflată pe plafonul toaletei și cu ajutorul unei scări, au reușit să-l salveze pe minor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu, citat de Olt-alert.ro.

Copilul, în vârstă de 12 ani, din Slatina, nu prezenta urme de traumă. El a fost asistat la locul evenimentului de echipajul SMURD și, cu consimțământul părinților, acesta a refuzat transportul la spital.

Toaleta inteligentă din centrul Slatinei a fost achiziționată din Italia de Primăria Slatina, sub mandatul lui Minel Prina, în 2014, și a costat nu mai puțin de 28.000 de euro, sumă care s-a justificat prin faptul că toaleta funcționează pe bază de senzori și că se curăță singură.

„Această toaletă era o necesitate pentru oraşul Slatina. Gradul de civilizaţie al unui oraş se măsoară şi în numărul toaletelor publice, cu atât mai mult cu cât această toaletă se doreşte să fie una modernă, să fie la nivelul unor toalete pe care le vedem şi în alte oraşe, nu numai din străinătate, ci şi din România”, explica, la inaugurarea, în prezența presei, a „investiției”, Cristian Bircea, viceprimarul de atunci al municipiului.