Dacă nici doctorii nu respectă regulile… Focar COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu!

În secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, toți pacienții internați și 3 cadre medicale ale secției au fost depistați pozitiv.

DSP Gorj încearcă să afle sursa infectării.

În paralel, și conducerea spitalului face o anchetă internă, după ce s-a aflat că dezinfectanții și echipamentele medicale de protecție erau ținute sub cheie.

13 pacienți internați pe secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au fost infectați cu SARS-CoV-2, în ultimele 2 zile.

La internare, pacienții erau negativi, însă, ulterior au prezentat simptome ale bolii COVID-19, iar în urma testării, au fost depistați pozitiv la SARS-CoV-2.

Și 3 cadre medicale ale secției au fost infectate. Sursa nu este cunoscută încă, dar conducerea spitalului a aflat că dezinfectanții și echipamentele de protecție pentru cadrele medicale lipseau, deși ele au fost distribuite pe această secție.

De aceea, a fost începută o ancheta internă pentru a vedea de ce n-au fost distribuite. Pentru că a fost declarat focar, în secția de psihiatrie , au fost sistate internările. Toți pacienții vor fi mutați pe alta secție pentru dezinfecție.