Dacă nu te omoară virusul, te omoară oamenii: Tânără însărcinată, infectată cu COVID-19, moartă în spital

Decesul gravidei care noaptea trecută a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Craiova este anchetat și de către polițiștii doljeni, în cauză fiind întocmit un dosar penal. Totodată, în acest caz, rezultatul testului petru Covid, efectuat pacientei, s-a dovedit a fi pozitiv, anunță purtătorul de cuvânt al unității medicale. 

Potrivit IPJ Dolj, polițiștii s-au sesizat din oficiu în acest caz. Femeia în vârstă de 36 de ani, decedată în UPU Craiova, vineri dimineață, era din localitatea Perișor.

„În după-amiaza acestei zile, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie de 36 de ani, din comuna Perișor a decedat într-o unitate spitalicească din Craiova. În cauză, politiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului”, anunță reprezentanții IPJ Dolj.

De asemenea, polițiștii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție corespunzatoare prin unitatea de parchet competentă.

Purtătorul de cuvânt al SCJU Craiova, Cristiana Geormăneanu, a comunicat faptul că în cazul pacientei căreia i s-a făcut testul pentru Covid întrucât prezenta simptomatologie specifică, rezultatul a fost pozitiv.

„Rezultatul testului RT-PCR, primit după decesul pacientei, a confirmat infecția cu SARS COV2 a gravidei”, a menționat Geormăneanu.

În cazul acestei paciente a fost declanșată și o anchetă internă, medicul care a fost de gardă întocmind un raport în care prezintă cum au stat lucrurile.

Sursa: Realitatea de Olt