Declarații cinice ale lui Marius Oprescu. A așteptat să vadă dacă mor oamenii

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că tot mai multe persoane din focarul de COVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu-Greci au început să se negativeze, informeaza gazetanoua.ro. Declaratiile vin dupa ce saptamani intregi liderul CJ s-a facut ca ploua, fiind mai interesat de campania electorala decat de vietile oamenilor.

Acesta spune că lucrurile încep să se normalizeze, la Schitu.

„La Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, lucrurile au început să intre în normal. Unitatea este în carantină în continuare, din cauza carantinării satului. Dacă în prima perioadă de şapte zile, angajaţii n-au avut voie să plece acasă, după ce s-a finalizat testarea tuturor angajaţilor şi pacienţilor şi separarea celor două fluxuri, personalul care nu este infectat are voie să meargă acasă. În momentul de faţă, foarte multe persoane atât cadre medicale, cât şi pacienţi au început să se negativeze. Lucrurile sunt gestionate de Direcţia de Sănătate Publică”, a declarat Oprescu.

Totodată, preşedintele forului judeţean a ţinut să precizeze că unitatea medicală a avut echipamente de protecţie anti-COVID.

„Au avut echipamente de protecţie, eu ştiu că erau pe stoc. Am ţinut de fiecare dată să le atrag atenţia tuturor instituţiilor din subordine să cumpere aceste echipamente şi să le distribuie, iar dacă nu le au să ne ceară ajutorul pentru că avem bani în Fondul de rezervă”, a mai spus Marius Oprescu.

În focarul de la Spitalul Schitu-Greci sunt confirmate 69 de cazuri de coronavirus, 20 de angajaţi şi 49 de pacienţi.

Sursa: gazetanoua.ro