Demiteri in masa la CEO Oltenia dupa tragedia de saptamana trecuta

Membri ai Directoratului Complexului Energetic Oltenia, precum și mai mulți responsabili din companie sunt propuși pentru demitere, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu, după accidentul de la cariera Jilț Sud, soldat cu moartea a trei oameni.

Ministrul cere demiterea președintelui Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, și a unui membru al directoratului companiei, Marius Negru, oficialul spunând că este inadmisibil să fie folosite mașini vechi de peste 40 de ani.

El a adăugat că a cerut schimbarea și a directorului comercial care se ocupă de achiziții, a celui care se ocupă de protecția în muncă și a celui responsabil cu reabilitarea drumurilor, precum și identificarea persoanelor care au întocmit caietele de sarcini la achiziționarea mașinilor de transport al angajaților.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat anterior că va trimite Corpul de Control al Ministerului Energiei pentru a face verificări la Complexul Energetic Oltenia, după accidentul de la cariera Jilț Sud, soldat cu moartea a trei oameni. El cere demisia directorului sucursalei miniere, a șefului exploatării miniere și a șefului carierei Jilț Sud.

”Mie mi se pare normal ca cei care răspund de acest lucru, de minerit, să-și piardă funcțiile, deci acest lucru este normal, nu aștept raportul Corpului de Control pentru acest lucru, vreau ca mâine acest lucru să se întâmple”, transmitea ministrul.